Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I trymestr. Jak sie czulyscie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem dopiero w 6 tc a czuje sie bardzo zle. Rano na czczo musze brac tabletke od niedoczynnosci tarczycy. Pol godziny przed posilkiem. Minie pol godziny i wymiotuje. Czuje takie skurcze zoladka, bo pusty zoladek. Potem mdlosci fatalne zjem cos jest w miare. Przez kilka minut. Zaraz now potworne mdlosci. Potem kreci mi sie w glowie i jest mi duszno. Straszne zaparcia i mam ciagle wzdety brzuch. Co sie ze mna dzieje? Ciaza tak wczesna, tak mala, a ja zdycham. =(

Gość gość
Ciesz się! też tak miałam, w 8 tc nagle mi przeszło i był płacz.. ciąża obumarła.. Im dłużej tak się bedziesz czuć tym lepiej o ciąży świadczy :)

Gość gość
Tak jest niestety, staraj się nie dopuszczać do sytuacji gdy masz pusty żołądek, mi na mdłości pomagała melisa, można wypić dwie szklanki spokojnie (zalecenie lekarza) ja jestem 18tyg, od jakiś dwóch mam spokój, mam już sporo energii. Musisz uzbroić się w cierpliwość. A i gratuluję:-)

Gość gość
To pewnie potrwa minimum do konca 1 trymestru, potem bedzie coraz lepiej. Dasz rade, ja tez tak koszmarnie znioslam 1 trymestr, rzygalam po 2 razy dziennie, do dzis nie moge jesc surowej cebuli a mam juz 38 tydzien:) nie naczytaj sie wpisow jak w tej pierwszej odpowiedzi, nie wiem czemu ktos Cie straszy (wspolczuje, ale po tak pisac...), ja napisze tylko ze miewalam tak, ze mdlosci ustapily na dwa dni i wracaly, wiec jak sie lepiej poczujesz to zlapiesz chwile oddechu... Ja juz miewalam mysli depresyjne jakies, zaczynalam zalowac, ryczalam... Wszystko przeszlo jak reka odjal jakos po 16tc.

Gość gość
Hej ja właśnie sie dowiedziałam że jestem w ciąży. W niedziele to bedzie 3 tydzień może. 5 lat temu byłam w ciąży i jak sie skończyły punkt 4 tygodnie a rozpoczynał pierwszy dzień piątego tygodnia to moje ulubione jak co dzień śniadanie mi nie smakowało co było takie dziwne dla mnie, bo nigdy w życiu tak nie miałam, niedowierzałam że faktycznie tak może być, myślałam wcześniej że to takie tam naciągane legendy ciążowe, że komuś tam raz czy dwa zrobiło sie słabo i z górki, a tu nie. Tu sie zaczęły ciążowe mdłości, bóle i zawroty głowy i jakies takie chore zmęczenie nie z tej ziemi dosłownie i to trwało te mdłości ze 2 miesiące koszmar. I teraz skoro jestem w drugiej ciązy to znaczy pewnie że te atrakcje mi sie rozpoczną już za 1,5 tygodnia jak przewiduje, bo to chyba zbyt piękne żeby sie miało nie powtórzyć. Jestem typem podatnym na mdłości. Wszelkie kace, narkozy znosiłam zawsze najgorzej i najdłużej. Ja już sie do tego przygotowuje psychicznie. Problem w tym że kiedyś to mogłam leżeć a teraz bedę miała 4 latka do opieki. Nie wiem jeszcze co zrobie.

Gość gość
Do 4 miesiaca ciazy nieznosilam zapachu prania,perfum,kremow ,antyperspirantu etc. Koszmar !!!

Gość gość
Ja myślałam że mam guza mózgu czułam taki ścisk w głowie kręciło mi się i robiło mi się słabo myślałam że umieram. Do tego ciągle spanie byłam wykończona całe dnie w łóżku. Do tego klucia w dole brzucha . Nie wymiotowalam wcale. Na prawdę nie wiedziałam co się ze mną dzieje okazało się ze ciąża teraz jestem w 37 tc i teraz czuję się tragicznie

Gość gość
Minie,ja też do 11 tc wymiotowalam,teraz sporadycznie mdłości doszła zgaga i nietrzymanie moczu.Wrazliwa na zapachy nadal jestem,szczególnie w sklepie.Jestem w 14 tc

Gość gość
Martwi mnie to, ze jesli bede usuwac z organizmu ten lek na niedoczynnosc tarczycy to moze mi sie rozregulowac :(

Gość gość
U mnie tylko przerazajaca sennosc... przysypialam nawet w pracy... innych objawow brak przez cala ciaze.

Gość gość
W i trymestrze czułam się okropnie, mdłości, wymioty, słabo mi było, migreny. W drugim jestem teraz, jest trochę lepiej ale nie rewelacyjnie

Gość gość
No i na poczatku ciazy brak apetytu czulam sie pelna mimo ze moglam calymi dniami nic nie jesc... a w pozniejszych tygodniach megga gazy...

Gość gość
Dodam że też wymiotowalam po lekach, po wodzie i herbacie. Najważniejsze to regularne jedzenie co dwie godziny.