Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 25 lat i nigdy nie miałam cytologii!

Polecane posty

Gość gość

Mam 25 lat i nigdy nie miałam robionej cytologii. Myślałam że to dopiero się robi od 25 lat a okazuje się że od 21. Strasznie się teraz boję że coś mi wykryja! Pomocy

Gość gość
Każda kobieta powinna wiedzieć, że cytologię wykonuje się raz do roku i jest to absolutna konieczność. Marsz do ginekologa, może chodzisz z grzybem a nawet nie wiesz

Gość gość
Już się zapisałam, boję się tylko że mam jakiegoś raka :-(

Gość gość
Spokojnie, nie stresuj się. Jakby nie było między innymi temu służy cytologia, ale zobaczysz, że będzie dobrze :) głowa do góry. Tak w ogóle, też kiedyś podobnie przeżywałam :) Jedyne co mogę polecić, zapisz się do mężczyzny. To dosyć nieprzyjemne badanie, w sensie dyskomfort, a kobieta-ginekolog jest w ogóle nie delikatna

Gość gość
Ja mam 30 i nigdy nie byłam. I raczej się nie wybieram.

Gość gość
Nigdy nie miałaś robionej cytologii, czy nigdy nie byłaś u ginekologa?

Gość gość
Nie miałam cytologii i nie byłam i ginekologa.

Gość gość
Byłam u ginekologa, miałam nawet miesiąc temu operacje wycięcia torbieli z jajnika, na szczęście okazało się że nie złośliwa, przeżywała tak samo jak teraz. Jestem zapisana już na cytologie, ale musi mi się skończyć miesiączka i muszę do końca wybrać tabletki dopochwowe, chciałabym mieć to już za sobą :-(

Gość gość
Gdybym miała chodzić do każdego lekarza bo tak radzą mądrzy ludzie, to bym siedziała tylko w poczekalniach. Co ma być to będzie nawet ci co się regularnie badają kiedyś umra.

Gość gość
Ja mam 32 lata i tez nigdy nie miałam cytologii, do gina nie chodze. Tylko raz w życiu byłam u ginekologa gdy miałam z 13 lat. Potem juz nigdy. Jestem zdrowa, regularne okresy, stały partner, używamy gumek. Nigdy nie bralam hormonów. Dzieci nie chcę.

Gość gość
Stany zapalne szyjki nie dają żadnych objawów, można mieć nadżerkę i nic nie czuć. Infekcje chlamydii i wisrusów hpv też nie dają objawów, nic nie swędzi, nie piecze, nic nie cieknie. Nieleczone infekcje prowadzą do raka. Badanie się regularnie opłaca się, bo to jest jedyny rak, ktory wczesnie wykryty jest calkowicie uleczalny.

Gość gość
Jeśli miałaś kiedykolwiek stosunek seksualny musisz się badać. Znam osobę ktora miała stan przedrakowy w wieku 29 lat. Wskutek zapalenia i nadżerki. Nic nie czuła była zdziwiona że ma jakąś nadżerke

Gość gość
Pierwszy raz odbylam stosunek 4 lata temu, miałam 2 partnerów. Strasznie się boję że coś mi wykryja, już ledwo żyję z nerwów :-(