Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekarz mało mówi...echo zarodka?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny! Obecnie jestem w 7 tygodniu ciąży, za 4 dni będzie to już 8 tydzień. Byłam u lekarza ginekologa wczoraj, który nic nie mówił ale gdy zapytałam czy coś widać, czy wszystko jest w porządku powiedział jedynie " jest pęcherzyk i echo prawidłowe". Nie nie pokazywał. Zlecił kolejną wizytę za miesiąc. Wyniki, które robiłam i które jemu zawiozłam wyszły super (ob, morfologia, mocz, pozostałe ciążowe). Martwię się jednak bo on mało mówi, nie wiem czy to normalne z tym pęcherzykiem, echem itp. Proszę opowiedzcie o swoich przypadkach. Chyba zmienię lekarza na takiego, który będzie mi mówił co się dzieję i opowiadałam o ciąży...

Gość werfewfwe
Ja poszłam do lekarki na początku 8 tygodnia ciąży. Rozbawiłam ją swoją gorliwością. Kazała mi za tydzień czy dwa (już nie pamiętam) zrobić bHCG i wtedy do niej wrócić. Powiedziała że wcześniej nie można być pewną ciąży, że wszystko się może zdarzyć, że za wcześnie na badania. I to było mądre, życiowe. Teraz też śmieję się z infantylnych kobiet, które tak serio podchodzą do pierwszych objawów ciąży. I tylko proponuję zadać sobie pytanie: skoro na początku tak się bzikuje, to co będzie później, w kolejnych ewentualnych miesiącach czy gdy się dziecko urodzi?

Gość gość
Ja nie należę do kobiet, które bzikują, podchodzę ze spokojem. Beta potwierdziła ciąże, lekarz też. Na pierwszej wizycie kazał mi przyjść za 2 tyg, a wczoraj powiedział, że kolejna za miesiąc i zakładamy kartę ciąży więc chyba wszystko jest dobrze? Martwię się bo on bardzo mało mówi, wszystko muszę wyciągać sama, a wokół słyszę jak to lekarze opowiadają pacjentką o ich ciąży itp...

Gość gość
A co Ci bedzie opowiadac? Juz nie badz przewrazliwiona. Potem bedzie ok 12 tc usg z badaniem przeziernosci karkowej itd to sie dowiesz wiecej. Co Ty chcesz zobaczyc w 8 tc? Potem bedzie poliwkowe usg i tez wszystkie pomiary.

Gość gość
Mi lekarz w 6 tygodniu powiedział ze widzi tylko pusty duży pęcherzyk. Kazał przyjść za dwa tygodnie, chyba ze dostanie okres!!!! Byłam w takim szoku ze id razu polecialam prywatnie do innego lekarza. I tam dwie godziny później byli widać cuslko żółte i zarodek. Do tego na fundusz wrocilam tak hak kazał po dwóch tygodniach i on zdziwiony to pani okresu jednak nie dostała. Byłam tak wkurzona na niego. A kartę ciąży łaskawie założył dopiero w 14 tygodniu, parę dni po prenatalnych.

Gość gość
Wystarczyłoby gdyby przy ostatnie wizycie (7,5 tyg ciąży) powiedział "wszystko dobrze", "zarodek się rozwija prawidłowo", "słychać/widać echo" - bez moich pytań ale sam od siebie bo chyba mam prawo nie wiedzieć, tym bardziej gdy to moja pierwsza ciąża.