Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego idiotki palicie w ciazy ?

Polecane posty

Gość gość

Czy nie wiecie, ze trujecie dzieci i uzalezniacie od tytoniow plod?

Gość gość
niedawno czytalam topik w ktorym ktos napisal ,, nie dajmy sie zwariowac, kilka papierosow dziennie nie zaszkodzi dziecku" :O tak mozna napisac paru kawalkach czekolady ewentualnie...

Gość gość
Wolalabym zjesc raz w tyg ol czekolady niz codziennie jarac faje.

Gość gość
Nie wiem, raz jak dyskutowałam na kafe o tym to zwyzywano mnie, mojego faceta, bo uważamy palenie w ciąży (i świadome picie alkoholu) za kretynizm. Bo "one znają przypadki gdzie paliły i było okej, a ich kuzynka to chuchała a i tak urodziła chore".

Gość gość
Bo to jest wlasnie patologia. Mnie smiesza teskty lepiej juz palic niz narazac dziecko na stres ze zapalic nie mozesz... nooo na pewno. Macie takie usprawiedliwienie.

Gość gość
taak, chyba czytalam ten temat, rece opadaja.

Gość gość
Nigdy alkoholu i papierosa w ciąży. To jak podać dziecku. :O

Gość gość
Dla mnie to jest dno. Wczoraj w parku szla kobieta z wozkiem i z brzuchem i palila nawet jej wstyd nie bylo. To powinno byc karalne. Jeszcze nikt od odstawienia papierosow nie umarl, raczej od palenia ...

Gość gość
po co w ogole palić ,dla mnie to kretynizm nie tylko w ciąży

Gość gość
Ale sama niech sobie pali a po co wlasne dziecko truc? Bez przesady jak ktos jest dorosly ma prawo robic co chce jednak nie ma prawa narazac innych.

Gość gość
no jak se sama pali w 4 ścianach to niech se pali, ale jak siada taki śmierdziuch koło mnie w autubusie to już się robi i moj problem

Gość gość
Akurat palacze nieraz mają wyj****e w którą stronę zioną swoim dymem etc. Dla mnie także samo palenie to głupota (żeby nie było, popalałam kiedyś i sama się dziwię co mi odbiło), a palenie w ciąży to jednak coś więcej niż debilizm. To pokazywanie, że jest się totalnym, obrzydliwym egoistą.

Gość gość
Mi nie przeszkadzaja palacy tylko palace ciezarne. Lekarze powinni im dawac do zrozumienia, ze to zle.

Gość gość
A ja z innej paki. Ostatnio byłam na urodzinach babci mojego męża. Ja w dziewiątym miesiącu ciąży, a babka wyciąga przy mnie szluga i dmucha na mnie. Wiem, że była u siebie w domu, ale rozumiem, że jak ją odwiedzę z niemowlakiem to też będzie na niego dmuchala dymem. Trochę wyobraźni palacze.

Gość gość
Stare pokolenie. Skrajnosci. Albo nadgorliwi albo olewaccy.

Gość gość
Jeszcze koronny argument "chemia w jedzeniu jest gorsza od dymka" albo "ja jeszcze nie wiedziałam (często do 4-5 miesiąca), ale to nic, bo zarodek jest chroniony na początku"

Gość gość
a tam z dziećmi, 500+ jest najważniejsze i jak dają to i człowieka na fajki jest stać.

Gość gość
Zespol R znowu blysnaaal!!!!!

Gość gośćax
Nie wiem jakim trzeba byc patusem, żeby nie wiedzieć o ciąży do 5 miesiąca:O

Gość gość
W szpitalu byłam w jednym pokoju z taką, która się zorientowała w 19tc. Wcześniej testy negatywne. Druga (paląca) zorientowała się w 15tc, ale ona miała jakieś hormonalne problemy.

Gość gość
A ty 3 palaca co? Ja pamietam jak lezalam w ciazy w szpitalu a takie 3 w zaawansowanych ciazach chodzily do kibla jaraly jak smoki i takie podniecone byly one na pufa, na dymka ida. Zal dzieci. Panie salowe zwracaly uwage, ze nie mozna palic w lazienkach. Jedna nawet powiedziala wstyd! Wstyd kobiety w ciazy.

Gość gość
Acha no i co ? Dowiedziala sie i dalej palila, tak? A ty uwazasz, ze to usprawiedliwienie dla lokomotyw ciezarnych? Jak sie dowiedziala to powinna natychmiast przestac. No ale nie "rzucenie" zaszkodziloby dziecku. Tak, tak.

Gość gość
Ale nawet jak coś dziecku szkodzi faktycznie - to i tak trzeba ograniczać palenie i tak, i można przejsć na czas rzucania np. na plastry - lepsza mniejsza dawka czystej nikotyny niż duża dawka nikotyny+syf z dymu. Co do późnego orientowania się - znałam jedną taką, miała nieregularne miesiączki i w trakcie ciąży jeszcze plamienia. Ale no to było ileś lat temu, więc też świadomośc byłą mniejsza. Dziś za śmieszne pieniądze można na każdym rogu kupić test ciązowy. Sama mam nieregularne i raz na jakiś czas robię test - tak na wszelki wypadek.

Gość gość
Ograniczanie i rzucenie przeciez one jaraja jak smoki, bezwstydne.

Gość gość
22.30 Nigdy w życiu nie miałam w ustach peta!!!

Gość gość
22.32 Nikogo nie usprawiedliwiam, w życiu nie paliłam i nie zapalę. Odpowiedziałam tylko na posta wyżej, jak można się zorientować o ciąży dopiero w 5 miesiącu. To i poznałam w szpitalu takie co najwyraźniej "mogły".

Gość gość
Ja to im sie dziwie, ze one pala. Ja popalalam np na imprezie itp ale odkad zaszlam w ciaze papierosy zaczely mnie brzydzic, odrzucac. Mialam mdlosci chyba zwymiotowalabym nawet na smrod dymu.

Gość gość
To mialas latwo zrezygnowac z "podpalania". Ja zrezygnowalam do ponizej 5 papierosow, nizej nie, byl stres, bo bylo duzo komplikacji. Moj patolog ciazy mi na to zezwolil, staralam sie nie zaciagac, gdyz stres rzucania palenia w ciazy bylby wiekszy, niz palenie bez zaciagania sie na zewnatrz tych kilku papierosow. Podczas karmienia juz nie pailam.

Gość gość
Latwiej? Tak sie usprawiedliwiasz, ze elke z elblaga odrzucilo, a ciebie nie. Ciaza z komplikacjami a ty jeszcze pufalas? No madra to ty nie jestes. Namadrzejsze slowa! "Dla chcącego nic trudnego! "