Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zacklopotana

Mąż zabronił mi się wtrącać

Polecane posty

Gość Zacklopotana

Siedzimy z jego rodziną. Jego mama przywiozła jego siostrze kwiaty doniczkowe do wkopania w ogródku. Mąż zaczął się denerwować, że mama się przemęcza dla siostry. Mama się broni, że bardzo to przecież lubi (u siebie w ogródku none stop coś wkopuje i rzeczywiście jest to jej pasja). Zażartowałam: a moze Ty nie oglądaj dziś meczu mimo że lubisz zeby się nie przemęczać? To był żart, mówiąc to śmiałam się i obejmowalam go. Wysyczal mi pod nosem, że mam się nie wtrącać w ich rozmowy. Jesteśmy rok po ślubie (on 33, ja 31) i jestem w totalnym szoku. Czy dobrze zrozumiałam go, że nie należę do tej rodziny? Jak byście to odebrali? A może tylko mi się wydaje bo jestem w 2 trym ciąży i odbijają mi ciążowe hormony?

Uraziłaś męską dumę po prostu, stanęłaś po stronie innej niż małż w obecności jego rodziny ;)

Gość gość
Jak u islamistów...

Gość gość
Nastepnym razem po tego typu uwadze kopnij go silnie w kostke i wysycz na cale gardlo: nie denerwuj ciezarnej ksiezniczki!

Autorka chciała znać przyczynę wzburzonej reakcji małża - wyjaśniłam, brak jego dystansu i wyrozumialosci dla malzonki w okresie emocjonalnej burzy to druga sprawa ale na pewno on nie miał na myśli tego że autorka do rodziny nie należy ;)

Generalnie na męską dumę trzeba uważać i poważać pod warunkiem że z mężczyzną mamy do czynienia ;) delikatny temat :classic_cool:

Gość gość
Na męską dumę trzeba uważać? A na uczucia żony to juz nie;) ?

Gość gość
Typowy polaczek -zona to nie rodzina - mamusia to rodzina!

Gość gość
Autorko rób dokladnie to samo. Nie pozwól mu się wtrącać do rozmów z Twoją rodziną i komentowania. Wychodzi na to że Twój mąż jest gburem i nie szanuje Ciebie.

Gość gość
Z mama i siostra bralas slub? Czy z mezem? Kogo masz bronic.jak.lwica? On sie martwi o wlasna mame. Dojechalas mu tekstem z dópy.

Gość gość
Dowaliłas mu o meczu, zamiast zwyczajnie przyznać mu rację na temat przemęczenia mamy. Co innego kopanie w swoim ogródku, a co innego targanie jakichś roślin.

Gość gość
ja bym dodała....to pomóż mamie a nie stój i się nie gap :D hehe

Gość gość
Polaczki to zacietrzewione gnidy w niemczech za takie coś facet bo doststal literalnie w gębę , co to znaczy "męska duma " ? A kobieta to dumy nie ma ?

co to znaczy "męska duma " ? A kobieta to dumy nie ma ? x No widzę że tego nie ogarniasz, a wiesz chociaż co to jest wzajemny szacunek ?

Gość gość
gość dziś Wrzuć na luz Helga bo ci guma w majtach pęknie

Gość gość
Widocznie w tej trosce o mamę ukryty jest jakiś żal do niej, że np. dla siostry się poświęca a dla was mniej. Stąd taka ostra reakcja męża. Nie dość, że czuje się pokrzywdzony przez matkę to jeszcze druga najbliższa mu osoba jest przeciwko niemu.

Gość gość
Nie można nikogo tłumaczyć "męska duma "to ja się będę tlumaczyc ze dałam facetowi w gębę bo mam okres i skoki hormonów

Gość gość
Skromna ja Ty chyba bardziej bo nie masz życia tylko non stop pleciesz bzdury na kafee na każdym topiku , żebyś jeszcze mówiła coś sensownego

Gość gość w kość
dotyk, który leczy?

Gość gość w kość
a tak poza tym?;)

Gość gość w kość
słodka tajemnica?;)

Gość gość
Rok po ślubie i już Dżolo pokazuje prawdziwą twarz. Nie da się kamuflować bez końca. Autorko, obym się myliła, bo dobrze ci życzę, ale to jest dopiero początek.

Gość gość
Skromna Ja dziś 14:51 pechowiec.gif jesteś ograniczona. & A ty, Niunia, o sobie i o sobie ciągle;))