Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pigułki wzięłam o wiele za późno.

Polecane posty

Gość gość

Hej, dziewczyny. Nie jest to pierwszy raz, kiedy biorę pigułki, ale drugi raz popełniłam ten sam błąd. Jak byłam młodsza, to przerwałam branie Yasmin, bo źle ****ardzo znosiłam po dwóch tygodniach. Teraz zaczęłam brać Dorin i znoszę ****ardzo dobrze, poza okazjonalnym pryszczem na czole. usmiech.gif Popełniłam jednak kolosalny błąd z własnej głupoty i niedoinformowania - uznałam z jakiegoś powodu, że "początek cyklu" to dzień po końcu miesiączki. pechowiec.gif Czyli zaczęłam brać pigułki 7 dni po prawidłowej dacie. Dopiero ostatnio mnie tknęło i poszukałam uważniej informacji, a jestem już na 16 pigułce dzisiaj. Nie wiem co z tym fantem zrobić - nie obawiam się za bardzo ciąży, aczkolwiek zrobię test na wszelki wypadek za tydzień-półtora. Bardziej martwi mnie, czy powinnam w takiej sytuacji robić 7 dni przerwy czy zacząć od razu nowe opakowanie i 7 dni przerwy po jego końcu - myślę, że pigułki zadziałały tak czy owak, bo nie miałam moich typowych objawów owulacyjnych w tym miesiącu.

Gość Cleo1976
No, cóż.Widać pigułki dają takie poczucie bezpieczeństwa, że kobiety zapominają nawet o podstawowej wiedzy biologicznej.POCZĄTEK CYKLU TO PIERWSZY DZIEŃ MIESIĄCZKI!A jeśli już popełniłaś taki głupi błąd, powinnaś się do końca cyklu zabezpieczać dodatkowo, np.prezerwatywą.Nie jestem pewna, czy przerwa w tym przypadku jest konieczna.Zaczynając nowe opakowanie bez przerwy, po prostu opuścisz jedno krwawienie z odstawienia, ale poza tym nic poważnego nie powinno Ci się stać.Kobiety często tak robią kiedy np.z jakiegoś powodu nie chcą mieć krwawienia w danym miesiącu.

Gość gość
No, głupie to było, wybitnie głupie, ale co poradzić. No to nic, nie będę robić przerwy na wszelki wypadek na razie i zobaczę jak to się dalej potoczy. :O