Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kierowniczka  mazdy

czego boi się świeży kierowca?

Polecane posty

Gość kierowniczka  mazdy

Mam prawko od dwóch tygodni,od dnia odbioru plastyku jeżdze codziennie,od kilku dni wyjeżdzam także w godzinac szczytu. Jednakmam stresa jeżeli chodzi o trzy rzeczy: 1) lewoskręt na kolizyjnym (boję sie że utknę na środku skrzyżowania) 2)droga dwukierunkowa jednopasmowa (drogi krajowe,wojewódzkie)-boję sie że jakiś matoł wyprzedzając wjedzie mi na czołówkę 3) piesi na pasach-to zadziwiające jak zienia sie perspektywa bedac kierowcą. Tak! najbardziej boję się pieszych,juz nie raz w ciagu zaledwie 14 dni dawałam ostro po hamulcach bo znienacka pieszy wbiegał na jezdnie,albo stał i nagle zaczął włazić . A Wy świeżo upieczeni kierowcy ,jak starzy królowie szos,czego sie najbardziej boicie co was irytuje?

Gość gość
Kierowców z dwutygodniowym doświadczeniem

Gość gość
ja wyjeżdzam okazjonalnie,prawko mam od dwóch lat,ale nadal serce staje mi w gardle przed wjazdem na rondo,kto to badziewie wymyślił?!

Gość gość
ronda to buła z masłem,podobnie jak autor mam strachula przed wbiegającym pieszym i wyrzedzającymi jadącymi z przeciwka. lewoskrętu nie trzeba sie bać .

Gość gość
10.44 Ciebie tez się kiedys bali;) Odpowiadając : wyprzedzających na trzeciego i ten strach nie znika mimo że jeżdzę juz pare lat

Gość gość
ja jestem świeżo upieczonym kierowcą ciągnika siodłowego z naczepą. 1. Lewoskręt jest to "najtrudniejszy" manewr na skrzyżowaniu więc trzeba uważać. Zasada ograniczonego zaufania. 2. jednojezdniowa :) dwujezdniowa(S2,S8) 3. święte krowy, trzeba uważać "szklanka"i zatrzymanie 40T jeszcze nie opanowane

Gość gość
No najgorzej jest na takich drogach waskich w malych miejjscowosciach boje siie wtedy ze lusterka urwiemy i te skrzyzowania kolizyjne tez mnie jeszcze stresuja

Gość gośćmen
Ubrani na ciemno piesi po zmroku - już miałem kilka sytuacji "o włos". Wyprzedzający na trzeciego, którzy nie patrzą czy masz miejsce na poboczu i jest się gdzie zmieścić, albo wyprzedzają przed szczytem wzniesienia. No i oczywiście małolaty w starych beemkach. Zwłaszcza w weekendowe noce, kiedy wracają z melanżu. To z niebezpiecznych. Z irytujących - tiry na łysych oponach zimą. Jeden palant staje w poprzek i masz drogę zablokowana na kilka godzin.