Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odruch wymiotny przy jedzeniu miesa z tłuszczem itp.

Polecane posty

Gość gość

Cześć mam odruch wymiotny jak jem mieso i nagle w ustach natrafie na coś innego co nie jest mięsem, np kawałek tłuszczu, jakieś ścięgno lub nawet najdrobniejszy kawałek kości chce mi sie wymiotować i staram sie to przełknąć żeby tego nie czuc w ustach, lub jak mięso jest soczyste też tak wtedy mam, musze miec prawie spalone, wlasciwie od malutkiego dziecka tak mam, czym to może być spowodowane? wiem że niektórym ludziom to nie przeszkadza a mnie to juz zaczyna męczyć może całkiem zrezygnować z mięsa? Jestem facetem i musze jeść mieso chodź chetnie bym tego nie robił ale boje sie ze strace na wadze.

Gość gość
debilu człowiek jest roslinozerny..

Gość gość
Też tak mam dlatego w ogóle nie jem tłustego mięsa, totalnie mnie odrzuca. Postaw na piersi kurczaka, indyka, dobre ryby, powinno wystarczyć.

Gość gość
Nie jestem debilem to po 1 a po 2 wydaje mi się że gatunek homo sapiens stał się jednak wszystkożerny setki tysięcy lat temu lub nawet jego przodek był też wszystkożerny. No chyba że to jest tak jak z wilkiem i psem wilk mięsożerny a pies już zje wszystko.

Gość gość
Ale skoro tak jest może człowiek rzeczywiście nie powinien jeść mięsa.

Gość gość
Dziwne nie nazwac cie debilem skoro jesz cos co jest niezgodne z twoim organizmem to 1. 2 setki tysiecy? chłopie nawet ok 2000lat temu wszystkozerca był oznaką biedy. porownaj sobie organizm wszystkozercy i roslinozercy. gdzie nasze zeby sa podobne do zebow psa? jego jelit? czemu psy mają kwaśny odczyn sliny a my zasadowy? zasady są do trawienia wegli... Patolodzy przeciez sie za głowy łapią jak badają jelita ludzi wszystkozernych, a roslinozernych..

Gość gosc zawadiaka
..."Jestem facetem i musze jeść mieso chodź chetnie bym tego nie robił ale boje sie ze strace na wadze." x Nie musisz, białko mięsne można zastąpić spokojnie roślinnym. Strach przed stratą wagi z powodu odstawienia mięsa, to sorry, ale jak dla mnie jakiś absurd.

Gość gość
Chodzi mi o to że psy były kiedyś wilkami i jadly samo mięso, teraz są z człowiekiem i przyzwyczaiły sie też do roślin, a człowiek odwrotnie, możliwe ze kiedys był roślinożercą a teraz przyzwyczaił sie do wszystkiego co? A do tego 2 gościa, tak boje sie o utrate wagi bo jestem niejadkiem a np 100 g miesa z kaczki ma ponad 300 kalorii, wiem ze 100g ryzu ma cos kolo tego ale ugotowany wazy ze 400g i jest duzo jedzenia a jesc nie lubie.