Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wybieram się na koncert, jakieś rady?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Wybieram się na koncert Coldplay w Warszawie. Co powinnam wiedzieć? Powiedzmy, że koncert zaczyna się o 20.00. Na ile wcześniej powinnam przyjść? Stoję normalnie w kolejce? Mam bilet na płytę główną. Co zrobić, żeby stać w miarę blisko? Będzie duży ścisk? Jakieś rady, czego nie zabierać, jak się ubrać?

Gość gość
lepszy bilet na plycie glownej gdzie scisk czy na trybunie z miejscem? bo z trybun drozsze sa?

Gość gość
Ci co chcą stać pod sceną, to okupują już bramy wejściowe od 5 rano. Na płycie zawsze większy ścisk, niż jak masz siedzące. Niby płyta lepsza zabawa, ale z krzesełkami wygodniej. Co brać picie w plastikach, krótki i długi, wygodne buty.

Gość gość
mi sie na plycie raz udalo extra bo nie bylo az tyle ludu i bylam w super miejscu ale jak ma byc wiecej ludu to lepiej na trybunie

Gość gość
To pewnie twój pierwszy w życiu koncert ☺

Gość gość
Taki duży koncert faktycznie pierwszy w życiu. A płytę wybrałam, bo nie lubię siedzieć na koncertach (oczywiście mniejszych) a stać przy krzesełku nie chciałam. Czytałam też, że na koncertach lepsza atmosfera jest na płycie. Także to nie była kwestia finansowa. Czyli jeśli przyjdę na koncert o 19.00 to będę stała z tyłu, tak? Jeszcze jakieś Wasze rady, albo doświadczenia? Myślę, że sporo osób wybiera się na pierwszy koncert w życiu i chętnie poczyta :)

Gość gość
Ja zazwyczaj czekam w kolejce jakieś 3-4 godziny przed czasem, jak wiem, że bedzie dużo ludzi to dłużej.

Gość gość
Zawsze lepsze bilety na trybuny, ale droższe. Ja nie lubię wiele godzin stać na płycie, trzeba przyjść dużo wcześniej, a i tak jak zawsze lepiej widać na ekranie, niż na scenie jak wysocy staną przed tobą. Ja zawsze kupuję na trybuny zaraz za płytą, pierwsze rzędy i przejściu, wtedy łatwiej wejść i wyjść. Nie trzeba się tak śpieszyć jak na płytę, można przyjść nawet jak gra support, ubrać się normalnie, tylko lepiej inne buty niż sandałki. Jak cię ktoś nadepnie na nogę niechcący. Na płycie często bywa

Gość gość
Ja nie lubię płyt stojących. Tam jest tłok, rozpychają się często, można oberwać z łokcia albo zostać podeptanym. Nikt tego nie zrobi złośliwie, ale jak ludzi poniesie to głupieją. Mnie już takie akcje nie bawią, na trybunach ludzie też szaleją, wstają z miejmsc. Na Green Day stałam na trybunie przy barierkach, bo inni wstali z miejsc. Na innych wstawali i siadali z powrotem, różnie ☺

Gość gość
O kurcze, to trochę mnie teraz zmartwiliście. Mam nadzieję, że jednak się wybawię na tej płycie. Szkoda, że nie zapytałam tutaj przed kupnem biletu, tylko poczytałam inne fora, gdzie wszyscy przekonywali, że jak koncert to tylko na płycie. To ile godzin wcześniej radzicie być? Z tego co czytałam otwarcie bram jest o 18.00.

Gość gość
No to bądź jak otworzą bramy i wbijaj na płytę, żeby się załapać na dobre miejsce, nie ma o czym dyskutować. Potem będziesz już wiedzieć, jaką opcję na kolejne koncerty wybrać :-)

Gość gość
ja bylem na godzine przed i bylo okej. tam ludzie czekaja tak dlugo bo przyjezdzaja i nie maja co ze soba zrobic

Gość gość
Dokładnie, przyjeżdżają i potem czekają wiele godzin pod stadionem, albo pod Tauron Areną czy jakąś inną, gdzie akurat koncert jest :-)

Gość gość
człowiek się uczy całe życie

Gość gość
też idę na ten koncert i też mam na płytę wejściówkę. będę ze znajomymi to się nie martwię. na pewno nie można jedzenia brać żadnego, ani napojów bo ci zabiorą ochroniarze.

Gość gość
o fajne rady

Gość gość
No fajne, fajne, ale nie spinajcie się tak, tylko dobrze bawcie.

Gość ciasto cynamonowe
Ja też wybieram się na koncert, tyle że bardziej kameralny, bo w teatrze szekspirowskim w Gdańsku :) lubię muzykę na żywo, ale przerażają mnie te tłumy na koncertach plenerowych dlatego wolę właśnie tego typu koncerty :) Jeśli ktoś podziela moje upodobania to zapraszam na http://teatrszekspirowski.pl/wydarzenia-gts/koncerty/ może ktoś z was skusi się na któryś z granych tam koncertów i być może zobaczymy się pod sceną :)

Gość gość
Które koncerty w tym roku jeszcze polecacie? Nie mam szczególnych oczekiwań muzycznych - lubię po prostu muzykę, która wpada w ucho. Tylko bilety dostępne na https://www.empikbilety.pl/ - muszę sobie wybrać prezent urodzinowy. Dajcie proszę kilka zadowalających podpowiedzi ;-)

Gość gość
Możemy się nawet spotkać na koncercie. Szukam ludzi, którzy chcą się wybrać wspólnie. Płyty Pink Floydów najlepiej słuchać z bardzo dobrą znajomością języka angielskiego, a jak widać ktoś poszedł dalej i przerobił całkowicie na polski, więc to dobrze wróży. Filharmonia Bałtycka jest poza tym piękna, a 90 złotych bilet tylko kosztuje. Idę na 100%, bo Pink Floydzi to mój ulubiony zespół od wielu, wielu lat. Mam wszystkie płyty, też winyle, a covery od czasu do czasu lubię. Po polsku jeszcze nie słyszałem, więc tym bardziej.