Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Baba z autobusu!

Polecane posty

Gość gość

Na początek żeby było jasne, ja osobiście mam wywalone na to, żeby siedzieć w autobusach, ale mam przyjaciółkę która jest po wypadku i ma ogromne problemy z kręgosłupem od tamtego czasu, w komunikacji pierwsze co to patrzy gdzie usiąść żeby jakoś dotrzeć do celu bez bólu i obawy o przewrócenie. Przed weekendem jechałyśmy razem i ona oczywiście siadła sobie, ja stałam obok , nie ujechałysmy dwóch przystanków, a wsiada baba i od razu z roszczeniem, że młoda siedzi a ona stoi ;/. Dodam że przyjaciółka nie ma na czole ani na plecach napsane co jej dolega. Ja od razu więc do przyjaciółki, że nie ma się przejmować jakąś babą (na głos :) ) która na dodatek śmierdzi przepoceniem i niech lepiej weźmie swój wózek zakupowy z którym się do autobusu władowała i na nim jedzie jak na hulajnodze, bo zaczepiać ludzi to może u siebie w domu. Także babę zgasiło, wzięła pojazd i ruszyła na koniec szukać zaczepki gdzie indziej.

Gość gość
no to jesteś na tym samym poziomie co ta baba :O

Gość gość
No i co ten temat wnosi?

Gość gość
wnosi to iż autor jest burakiem i jest z tego dumny

Gość gość
Słucham?! Żal, czy ja zaczepiłam durne babsko, czy ona moją kumpelę? Na dodatek baba wsiada NIEUMYTA do zbiorowej komunikacji;/

Gość gość
to że ktoś jest chamem nie znaczy że musisz taki sam poziom reprezentować więcej kultury matka cię też nie wychowała jak tą babę jej własna? widzisz u kogoś złe zachowanie a nie u siebie

Gość gość
Jak wy pozwalacie hańbić swoich bliskich przez obcych ludzi to ja wam współczuję! ;/ Nie będzie stary babsztyl jechać mojej kumpeli bo ma zły dzień, czy dzieci się na nią wypięły, jest samotna i próbuje się rozładować na przypadkowej osobie!

Gość gość
jej dziecko masz 15lat czy co? mogłaś babie grzeczniej odpowiedzieć i zwrócić jej uwagę że jej zachowanie jest bulwersujące

Gość zyczliwadjdd983
k0chana...przeczytałam 50 ksiazek o manierach.bon ton,savua vivre... zadna dziewczyna czy kobieta nie ma obowiazku ustapic miejsca innej babie.Kultura wymaga by chlopak lub mezczyzna ustąpił. Ty masz tylko ustepowac babom w ciązy i kalekim starcom.I tylko wtedy gdy zajmujesz mijesce uprzywilejowane oznaczone naklejka. A nie upoconym zdyszałym babom.,bo sa zmeczone. Siedz sobie spokojnie.MAsz bilet,masz prawo siedziec.

Gość gość
dziś dzięki miło wiedzieć że ktoś jest po naszej stronie :*

Gość gość
Oczywiście, że Twoja znajoma nie musi ustępować, ale mogłaś grzecznie powiedzieć tej kobiecie, że koleżanka mimo młodego wieku nie ustąpi, bo ma uraz czegoś tam i nie może stać. Trochę to jednak świadczy o Tobie, że nie jesteś lepsza od starszej pasazerki. Nigdy nie można znizac się do czyjegoś poziomu. Zawsze trzeba być ponad to :) pozdrawiam!

Gość gość
Może treochę przesadziłam, no ale ludzie są tacy niedomyślni i te baby roszczące sobie prawa do wszystkiego tak wkurzają że masakra. Tu czasem nie chodzi nawet o siedzenie jak myślę a o możliwość i pole do zaczepki żeby sobie odbić za własne problemy czy trudności. Taka śmierducha myśli pewnie 'zjadę kogoś to mi się zrobi lepiej' przykre ;/ i potem reaguj stosownie do sytuacji.