Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie wartosci moralne przekazali wam rodzice?

Polecane posty

Gość gość

Tak sie zastanawiam czy w rodzinach rodzice przekazuja dzieciom wartosci moralne czy nie? Ja moralnosc ukierunkowalam przez znajomych, srodowisko. Nie widze zeby rodzice jakies wartosci moralne mi przekazali. Jak to u was?

Gość gość
Jednym z wartości co rodzice a raczej ojciec mi przekazał było brak zgody na marnotrastwo i wandalizm

Gość gość
bardzo dużo, nie byli idealni (nikt nie jest), ale są wyjątkowo uczciwymi ludźmi i sporo mi wpoili

Gość gość
Przekazali, ale nie chce mi się pisać.

Gość gość
Jezu żadnych .Moja matka jest ignorantka w każdej dziedzinie .Na szczęście to nie ona a dziadkowie mnie wychoiwywali.

Gość gość
zeby szanowac ludzi i byc mila dla wszystkich, dzielic sie,rowno traktowac byc uczciwym nie marnotrawic jedzenia itd chociaz biedni nie bylismy nigdy matka mi mowila ze mam byc porzadna i komentowala kazde spotkanie z chlopakami, kontrolowala mnie chociaz nigdy nie bylam patologiczna dziffka :o no generalnie takie wartosci chrzescijanskie..po latach okazalo sie ze ojciec prowadzil podwojne zycie i jest hipokryta , to co mowil nie mialo odzwierciedlenia w zyciu,a matka nie byla porzadna tylko zakompleksiona i pruderyjna, jak pozbyla sie kompleksów to pokazala na co ja stac... a ja jestem dobra osoba i draznia mnie ci zaklamani debile

Gość gośćmen
Jestem tak od nich różny, że ich wartości nigdy nie były moimi. Są tradycjonalistami i radykałami. W młodym wieku sporo z tym miałem problemów, bo czułem się inny, oni też to czuli. Taki rodzinny outsider. W dzieciństwie i w okresie dojrzewania myślałem, że coś ze mną nie tak. Potem dojrzałem, wykrystalizował się mój własny system wartości, bardziej liberalny i otwarty, określiłem sam siebie przed sobą samym i jest OK. A ze staruszkami dalej mi nie po drodze, tylko już mnie nie próbują wychować po swojemu. I przy stole nie poruszamy trudnych tematów ;)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zyc tak aby byc w porzadku przed soba ale tez dac zyc innym. Nie ponizac innych ale tez nie dac sobie w kasze pluc. Liczyc na siebie. Mysle , ze to sie zawsze sprawdza.