Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość134

Niesprawiedliwi nauczyciele

Polecane posty

Gość Gość134

Zastanawiam się po co przez cały rok się starałam, uczyłam się na jakieś konkursy i pisałam jakieś głupie prace, skoro to i tak nie zostało docenione? W moim liceum drugim językiem jest francuski, zaczęłam się go uczyć dopiero w drugiej klasie. Kilka osób z mojej grupy uczyło się juz wcześniej i wiadomo, byli wysyłani na rożne konkursy itp. W drugiej klasie to nich dołączyłam, bo szło mi naprawdę dobrze, choć z nimi ciagle nie mialam równych szans. Wydawało mi sie, że pani mnie docenia, często mnie chwaliła, mówiła, że robię ogromne postępy w porównaniu do innych osób, które zaczęły się uczyć języka w tym samym czasie co ja. Był konkurs, nie spodziewałam się jakiś cudów, ale wynik miałam bardzo dobry. Pani pochwaliła, że super i w ogóle, że jak na mnie to rewelacja itp. Moje oceny z francuskiego to same piątki. Każda praca dodatkowa na 6 zrobiona. Ocena na koniec roku: 5. Najbardziej jednak jest mi smutno z powodu pani od polskiego. Jest to mój ulubiony przedmiot, uwielbiam pisać, od podstawówki miałam sukcesy w tej dziedzinie. Oceny to same 5 i 6. Udział w konkursach pisarskich, recytatorskich i olimpiadzie. Tu w przeciwieństwie do francuskiego, sukcesy były, może nie jakieś spektakularne, ale były. Ocena na koniec roku: 5. Najbardziej boli mnie jednak to, że inni uczniowie, którzy się nie angażowali w żadne konkursy, nie robili żadnych dodatkowych prac, tylko po prostu mieli 5 z kartkówek i sprawdzianów, mają tą sama ocenę, co ja. Nie wiem, może przesadzam? Jestem bardzo ambitna i zalezy mi na ocenach. Po prostu zastanawiam się po co ten cały wysiłek, skoro on i tak nie jest uwzględniany?

Gość gość
Dla samej siebie :)

Gość Gość134
No tak, to też prawda, ale po prostu jest mi przykro, że nauczyciele tego nie doceniają. Po prostu chcę się wyżalić :(

Gość gość
U mnie w szkole też tak było... :(

Gość gość
U mnie bylo gorzej.. Osoby b dobre z polskiego dostawaly 4, a jedna krzykliwa, z dysleksja, robiaca bledy ortograficzne dostala 6 .. Rece mi opadly.. Na szczescie przyszla inna pani i pozniej mialam same bardzo dobre, a moje wypracowania byly zachwalane.. Kolezanka troche przygasla i jej pochodzenie nawet nie pomoglo.. Dla Ciebie rada: odpuszczaj sobie nieco, bo takie zawody beda Cie spotykac. Szkoda psychike psuc..

Gość Gość134
Moi rodzice powiedzieli, że od następnego roku nie będę chodzić na żadne konkursy, a tym bardziej olimpiady. Setki godzin nauki, a inni zrobili pracę dodatkową i też mają 6. Tu akurat mówię o angielskim.

Gość gość
Takie jest życie , uczysz się dla siebie i dla własnej wiedzy a nie dla oceń które nigdy nie sa sprawiedliwe , co z tego ze umiałam niemiecki w języku płynnym skoro miałam 4 na koniec a "dobra uczennica " która ledwo dukala ze aż mnie śmiech ogarnial dostała 5 bo musiała mieć świadectwo z paskiem , to działa też w drugą stronę , "dobrych uczniów " podciagaja do paska a słabszym dają gorsze "bo i tak im nie zależy "

Gość PaniNauczycielka
Sama jestem nauczycielką i to prawda, że niektórym podnoszą za nic, byleby tylko średnią podciągnąć. Osobiście nigdy tak nie robię, chyba, że uczeń się angażował przez całe półrocze/rok to wtedy mogę mu zadać jakąś pracę dodatkową. W Twoim przypadku faktycznie to wygląda nieciekawie i jeśli jest tak, jak piszesz to panie faktycznie mogły to docenić. Albo chociaż nie stawiać Cię na równi z bardziej biernymi uczniami. Mimo wszystko, jednak zachęcam Cię do brania udziału w konkursach. Są świetnym pretekstem i motywacją do nauki. I pamiętaj, że wszystko zweryfikuje matura!

Gość gość
Generalnie z nauczycielami sa dwa problemy.Nie weryfikuje sie czy takowy sie nadaje czy nie, I drugi- prawa pracownicze.Zbyt mala ilosc godz.w tygodniu.3mce platnego wolnego,wszystkie przerwy typu 02.05 platne I zawsze wolne.Moznaby dlugo wymieniac.Natomiast nie zamienilabym sie np. z nauczycielem z podstawowki z jednego powodu- jest takie bardzo madre I prawdziwe powiedzenie-Jak nie umiesz nic w zyciu dobrze robic idz do podstawowki dzieci uczyc.I to niestety smutna prawda.