Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z was brała psychotropy gdy starała się o dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Czy te leki mogą zaszkodzić w przypadku gdy ostawimy je od razu gdy na teście wyjdą dwie kreski? Mój lekarz mówi że mogę się starać ale na ulotce jest napisane ze podczas leczenia powinna się kobieta zabezpieczać.

Gość gość
pewnie ze zaszkodza zas dzieciaki sie rodza takie walniete a potem lament zze ma downa, trzeba myslec najpierw mozgiem potem dupa

Gość gość
tak samo tabletki antykoncepcyjne zas nie mozna wogole zajsc jest problem ze zajciem albo rodzi sie bez nogi reki bo uszkadzaja plod dlatego w przypadku jednych jak i drugich powinno minac minimum pol roku zeby krew sie oczyscila taka madra a nie wie..............

Gość gość
Balabym sie. powaznie.

Gość gość
Ty lepiej zawierz ulotce w takim razie.

Gość gość
A po co psycholce dziecko?

Moja sąsiadka leczy się psychiatrycznie na depresję i w szpitalu psychiatrycznym zaszła w ciążę... brała psychotropy dopóki nie zorientowała się że jest w ciąży. Urodziła zdrowe dzieci-bez jaki w wieku 40 lat.Dzieci b.dobrze się uczą, są zdolne.Kobieta jest normalna,ja nie widzę u niej żadnej depresji...

Gość gość
Ty chyba oszalałaś. Rozumiem, że komuś może się przydarzyć BO NIE WIE, ale żeby świadomie rozważać taką sytuację, to trzeba mózgu nie mieć. Zarodek najłatwiej uszkodzić na samym początku, i to bardzo poważnie, szczególnie tak silnymi lekami jak psychotropy. Zmień lekarza, bo ten jest idiotą. Nie wiesz do końca czy ktoś inny jest zdrowy, czasem pewne choroby ujawniają się z opóźnieniem, poza tym to, że komuś się udało nie oznacza, że zawsze tak będzie. Moja kuzynka musiała brać w ciąży silne leki - i uprzedzano ją, że powinna usunąć bo mogą uszkodzić płód, nie zgodziła się i dziecko jest ciężko upośledzone umysłowo. Nawet zwykły antybiotyk może bardzo zaszkodzić. Inna moja koleżanka miała ciężką anginę jak jeszcze nie wiedziała o ciąży, i niestety jej malutka urodziła się z wadą serca i zmarła 2 dni po urodzeniu.

Gość gość
Co rozumiesz przez psychotropy bo to dziwne określenie w sumie :O ja bralam Citabax (SSRI) przez ponad dwa lata na nerwicę lękową, po odstawieniu odczekałam 5 miesięcy zanim zaczęlismy starania o ciążę, a zaszłam w niż po 3 mies więc 8 mies po odstawieniu. na pewno nie jest wskazane starać się o ciąże, biorąc jakiekolwiek silne leki!

Gość gość
są różne przypadki, piją w ciąży, palą (bo ups nie wiedziały że są) i biorą róże leki i .....rodzą " zdrowe" dzieci....

Gość gość
Cześć ja brałam od 2 lat efektin 100 i zaliczyłam wpadkę.Zadzwoniłam do dr kazał natychmiast odstawić.Nie powoli i stopniowo tylko natychmiast.Bałam się pierwsze 2 tyg były nieprzyjemne ale nie było aż tak źle.Moja dr mówi ze te leki często powodują poronienia.A no i zapewniła mnie ze po porodzie będę musiała do nich wrócić. Teraz jestem w 8mies.Objawowydeprechy brak czuje się ok i mam nadzieje ze juz ta tak zostanie. Jeśli planujesz ciążę zacznij powoli obstawiać myśl o dziecku a łatwiej Ci będzie niż potem odstawić z dnia na dzień.Pozdrawiam.