Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dać merci bez torebki dla wychowawcy na koniec roku szkolnego?

Polecane posty

Gość gość

Odchodzę z gimanzjum. A może przewiazac wstążka?

Gość gość
Nie przewiązuj wstążką daj bez niczego. Ja co roku daje bez niczego merci U mnie w klasie wszyscy tak dają .

Gość gość
komu? czemu? wychowawcy żadne wsiowe "daję dla wychowawcy" :o

Gość gość
Daj bez niczego. Moja babcia zawiązuje wstążke na merci ale zawsze wkłada w to koperte. Więc dla nauczyciela bez niczego

Gość gość
Nie opakowany prezent wygląda nieelegancko, nie ważne dla kogo jest. Torebki to pójście na tanią łatwiznę. Ja zawsze owijam papierem i zawiązuję wstążką.

Gość gość
Tak ale co koledzy sobie pomyślą jak zobaczą, że on zapakował Merci ??

Gość gość
Zgadzam się. Ja też pakuję merci w papier i zawiązuję złotą wstążką, ale jeśli chodzi o wychowawce to mam problem. Nie wiem czy gdzieś to przechowasz w klasie czy będziesz cały apel trzymać? Może lepiej zapakuj. A jesteś uczniem raczej prymusem czy nie? Jesteś lubiany przez kolegów?

Gość gość
A co mają pomyśleć? Po drugie - dlaczego kogokolwiek ma obchodzić, co koledzy pomyślą? Jeny, nie wbijajcie dorastającym ludziom takich pierdów do głowy.

Gość gość
To twoja decyzja zrób jak chcesz ja bym zapakowała. Ja mam o tyle lepiej, że jestem dziewczyną mam przyjaciółki i zawsze dajemy tak samo. Pamiętaj, że nikogo nie obchodzi czy zapakujesz czy nie wszyscy z Twojego otoczenia będą przejęci zakończeniem roku. I jedynie o czym będą myśleć do woolnym

Gość gość
Mam ten sam problem :) Tylko, że nie stać mnie na merci i daje toffife i zapakuje w papier :P

Gość gość
Nadal nie pojmuje czemu od lat zawod nauczyciela jest tak promowany? Wracają ze stosami czekoladek i kwiatow co roku na zakonczenie i w dzien nauczyciela. Ja nie daje nic bo sama nic nie dostaje-pracuje jako brygadzistka w markecie.

Gość gość
Przeciez nauczyciel dostaje pensje. Nic nie dawaj. To nauczyciel powinien dac i podziekować za to ze dzieki wam ma miejsce pracy. A sklepikarce i konduktorowi tez dajesz prezent?

Gość gość
Ludzie gdzie Wy widzicie obładowanych bombonierkami nauczycieli!!!! Od lat pracuje w szkole i co najwyzej kwiaty dostaja nauczyciele. Czasem jakis upominek od wychowankow na koniec nauki, ale na Boga zadne stosy! Iprosze skończcie z tymi pierdołami. Poza tym jak Wam przeszkadza obdarowany wychowawca to nie kupujcie swoim dzieciom kwiatów/czekoladek dla nich. Stac nas i na jedno i na drugie a od wiecznego wysluchiwania pretensji,az źle sie robi

Gość gość
Przewiazac wstazka.. Prezenty dla nauczycieli.. tak, sa . Takie realia. Ale musze przyznac, ze ksztalacac sie w innym kraju bylam bardzo zadowolona, gdzie po koncowym egzaminie pani dyrektor to mi wreczyla przepiekny bukiet i to szkola dla nas urzadzila poczestunek. Ot, taka roznica. Wszak to uczniowie sa pracodawcami dla nauczycieli, ktorzy w jakis zaczarowany sposob ciagle otrzymuja podwyzki i lepszy status plus premie, nagrody, gwiazdki itp.. I to nie malo.. To tak dla starszych Kafeterian, dla Ciebie mlody: jednak ta wstazka.. ;)

Gość gość
Gościu z 23:45 chodzi o nietakt nauczycieli że wogóle biorą te kwiaty i bombonierki, bo jeśli jest 20 uczniów w klasie to ma 20 bombonierek/kwiatów plus jeden duży prezent co roku za minimum 100zł. Nietakt polega na tym że nauczyciel z chęcią przyjmuje te rarytasy a nie poczuwa się do tego że to on właśnie powinien podziękować za pracę.