Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem

Polecane posty

Gość gość

Mam 17 lat i nadmierny instynkt macierzyński. Jest to kłopotliwe, bo naturalnie, w tym wieku raczej nie bardzo mogę sobie pozwolić na ciążę i wychowanie dziecka. Jednocześnie jest to strasznie męczące, że prawdopodobnie będę musiała z tym poczekać 10 lat, a mam silną potrzebę już teraz zaraz. Jak się tej potrzeby pozbyć?

Gość gość
może to jest jakiś problem podświadomy ? jak u ciebie sytuacja w domu ? Silna potrzeba opieki i instynktu to trochę odzwierciedlenie naszych wewnętrznych potrzeb.

Gość gość
No prawda jest taka, że czuję się taka mało... rozumiana? Że brak do mnie szacunku? Szczerze, nie będę opowiadać całej historii swojego życia, wystarczy, że moi rodzice mimo, że chcieli dobrze sprawili, że nie szanuję ich jako ludzi przez bardzo specyficzne metody wychowawcze... I mam takie pragnienie by otoczyć takie maleństwo opieką, by ono mi ufało w 100% i nigdy nie czuło się przeze mnie zranione, i nie bało się powiedzieć gdyby np. coś nabroiło

Gość gość
mozesz zostac wolontariuszka w domu malego dziecka lub w hospicjum dzieciecym

Gość gość
Wiem, ale chodzi mi bardziej o takie... bycie mamą 24/7 Plus jestem wrażliwą osobą, szczególnie jeśli chodzi o dzieci i boję się, że takie miejsce.. nie poradziłabym tam sobie zbytnio psychicznie :/

Gość gość
wiesz to nie jest tak że to sprawia tylko przyjemność taki dziziuś to jest cieżka praca.... ciesz sie życiem, młodością :) masz na to czas.... Może spróbuj umówić się do psychologa na sesję - on ci wytłumaczy co jest nie tak.... bo faktycznie może ty chcesz otoczyć opieką dziecko i takimi uczuciami , których ty nie masz...