Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stała opłata za prad, czy to jest przekręt?

Polecane posty

Gość gość

był pan u mnie, powiedział, że jego firma z pge ma umowę i zajmują się od teraz wypełnianiem za nich faktur. I teraz mogę sobie wybrać taryfę jaką chcę i wszystko co najtańsze a dodatkowo opłata za prąd mi nie wzrośnie będzie stała. Umowa jest na rok. Szczerze to się na tym nie znam, macie coś takiego podpisane? Póki co powiedziałam, że się zastanowię, zrobił zdjęcie licznika i powiedział, że wróci.

Gość gość
Goń, dziada. To jakiś oszust-naciągacz. Ew. możesz zadzwonić do PGE, czy skąd tam masz prund.

Gość gość
Znam przypadek podobny do twego, starsza pani płaciła dwa rachunki za prąd,tak "wyszła" na ufaniu życzliwym ludziom. W twoim przypadku przyślą ci umowę z nowym dostawcą i trzeba będzie odkręcać wszystko od nowa.

Gość gość
ale ja nie podpisałam żadnej umowy i na nic się nie zgodziłam jeszcze więc jak mi mają przysłać? Nic nie będę odbierać poleconych.

Gość gość
Jak podałaś mu imię, nazwisko i pesel, albo dałaś do wglądu dowód osobisty, to już podpisałaś z nim umowę :(. Po zrobieniu zdjęcia licznika ma jego nr. Teraz może bez problemu przerejestrować twoją umowę.

Gość gość
Listy polecone odbieraj, bo i tak uznają je za doręczone.

Gość gość
nawet jak nic nie podpiszę to i tak będzie ważna ta umowa?