Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edytab933

Problem z zębem

Polecane posty

W tamtym tygodniu poszłam do dentysty z bólem zęba okazało się że obok plomby zaczął się psuć dentysta zatruł mi go i powiedział że mogę z tym chodzić miesiąc a potem leczenie kanałowe. Po zatruciu ząb strasznie bolał i jakbym miała gorączkę w poliku. Po 4h przestało ale ząb nadal pulsował przez kilka aż do momentu gdy kawałek zęba po prostu mi pękło...czuję że moja plomba jest na wierzchu i przeszkadza mi to w jedzeniu. Nie wiem co mam zrobić mojego dentysty nie ma do końca tygodnia bo jest na urlopie.

Gość gość
Idź do innego dentysty. Pierwsze słyszę żeby aż miesiąc miał ktoś chodzić z zatrutym zębem...

Lp. Imiona Nazwisko Nr PWZ Tytuł zawodowy Rejestr 1. Maciej WIECIŃSKI 9777283 lekarz dentysta aktualny

Gość gość
z tego co mi wiadomo zeby sie zatrowa na okolo tydzien ale moge sie mylic, no same przygotowania do kanalowego i kanalowe nie jest przyjemne.. ja wyrwalam ale tez 2 tyg.sie meczylam, znieczulenie nie dzialalo bo stan zapalny i mnie zostawili z juz naruszonym zebem teraz sie leczy

Gość gość
na piatek moze gdzies cie przyjma ? probowalas? do poniedzialku troche czasu jeszcze..

Gość gość
Idz na dyzur dentystyczny jak boli, bo moze ci sie zrobic stan zapalny w szczece. Z zatrutym nerwem mozna chodzic i miesiac i 6 tyg. Wyglada na to, ze twoj zab jest juz slaby i odwapniony skoro peka :(

Gość gość
Ja Ci mogę polecić świetnego dentystę przy ul. Walerego Sławka 17 w Krakowie, dokłądnie to http://www.vitadent.net.pl/. Mają nowoczesny sprzęt dzięki czemu wizyty nie są bolesne.

Gość gość
Jako ze pracuje w gabinecie stomatologicznym odpowiem tak ; wokól starego wypełnienia pojawiła sie próchnica - przez niedokładne doczyszczanie zębów lub przez nieszczelne / przestarzałe wypełnienie. Bakterie dostały sie do wnętrza zęba i zatruły miazgę... lekarz nie miał innego wyjścia musiał "zatruc" zęba materiałem dewitalizujacym ale ten materiał powinien "siedzieć" w zębie maks 7dni a nie miesiac!!!!!! Przez to ze ząb jest juz obumarły stał sie słaby i często dochodzi podczas jedzenia do odkłamania sie części... (a ten materiał ktory dają tymczasowy na wierzch zęba nigdy nie bedzie idealnie gładki- to zwykły cement... dlatego przeszkadza). Ból jest zawsze podczas zatrucia zęba ponieważ substancje zawarte w paście działają drażniąco na miazgę /"nerwy"/ po kilku dniach ból powinien przejść. Ja polecam udać sie do innego endodonty najlepiej takiego ktory leczy pod mikroskopem(koszt o wiele większy ale przynajmniej 100% pewność ze ząb zostanie odpowiednio przeleczony kanałowo i to na jednej wizycie- /bez mikroskopu trzeba odbyć kilka wizyt do tego robienie zdj rtg (ja swoją 6tke leczyłam na 7wizytach każda wizyta 100zl + ostatnia z odbudowa 140zl + każde zdj rtg 25zl... wiec sumka sie zebrała) . Możliwe ze lekarz specjalnie chciał zeby odłamał sie ząb... bo wtedy po przeleczeniu kanałowo zaproponuje włókno szklane (taki sztyft) za ktory dpdarkowo trzeba zaplacic Ok 500zl....

Gość gość
16:16 - niestety ale pod mikroskopem dentyści też partolą, można miec super gabinet wyposażony, najlepszy sprzęt, a jak dziadygo to nawet pod mikroskopem kanałówkę spierniczy. Raz że wiem z własnego doświadczenia, dwa że przy okazji naczytałem się na różnych forach wpisów takich jak mój. I niestety wniosek jest taki, że dobry stomatolog zrobi dobrze kanałówkę na podstawie zdjecia rtg, a konował doprowadza do reendo mimo mikroskopu i kosmicznych cen dochodzących nawet do 1500zł/2000zł. - kwestia ile kanałów.

Gość Addicted5
Nic innego Ci nie pozostaje tylko po prostu wybrac się do dentysty , ale ja Twoim miejscu autorze wątku bym go po prostu zmieniła jeżeli oczywiście masz taką możliwość . Dodam jeszcze od siebie , kogo bym mogła polecić , to jeżeli jesteś gdzieś tam z Bielan czy Żoliborza , to polecam gabinet Ratyńscy Dental Clinic , znajdują się własnie na pograniczu tych dwóch dzielnic . Udało im się uratować ząb ,który po prostu był niczym rozkładający sie trup;)

Gość Grażyna55
Ile ? 1500 zł do 2000 zł ? Też miałam leczenie kanałowe w Ratyńscy Dental Clinic ale ja płaciłam mniej . wejdźcie sobie na cennik to zobaczycie . wszystko mają udostępnione na ich stronie http://www.ratynscydentalclinic.pl

Gość Kondi33
Od zawsze miałem problem z zębami i nie mogłem sobie poradzić ale znalazłem dobrą pastę na estetic-dent-sklep.pl i od tamtej pory jest znacznie lepiej warto zainwestować w dobrą pastę niż biegać po dentystach.

Gość Paulina Mlynska

Ja też płaciłam mniej. Nie no to 1500 zł ? Masakra. W centrum Demed na Ursynowie płaciłam 705 zł dokładnie za ząb dwukanałowy i  jest to leczenie pod mikroskopem.