Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto oglądał ostatnio Kimmy (tą fajną panią od mrożonek)?

Polecane posty

Gość gość

Widziałyście ile można zrobić z octem?! Ona go daje jako płyn po płukania prania i jako nabłyszczacz do zmywarki! Nie miałam pojęcia, że istnieje takie fajne tanie rozwiązanie i spr. w necie i okazuje się, że tak i pełno ludzi na świecie to stosuje! Super są też te ścierki mikrofibrowe ze srebrem zabijającym drobnoustroje, której używa bez detergentów. Szukałam wczoraj u nas w sprzedaży, tylko nie wiem czy to są z jonami srebra czy nanosrebrem, nie wiem czym się różnią i czy działają tak samo jak te jej. I ten eko proszek do czyszczenia ścian i mebli też fajny, ale nie wiem czy u nas na rynku istnieje.

Gość gość
W innym wcześniejszym odcinku pokazywała jak wydziela dzieciom węgle w ciągu dnia i też mi się to bardzo podobało. Daje im podpisane pojemniki w których mogą sobie wybrać codziennie rano ograniczoną ilość słodyczy (batona, małe chipsy itp) na cały dzień, a resztę zamyka w spiżarni i nikt nie ma do niej dostępu. Jak ktoś chce więcej to ma w lodówce nieograniczony dostęp do owoców i jogurtów, ale nie słodyczy i to od dziecka zależy jak sobie rozplanuje jedzenie tych przekąsek (jak zje wszystkie od razu z rana to potem już nic nie ma). Super rozwiązanie moim zdaniem!

Gość gość
Wiedział ktoś z was o tym occie? :) Pytam z ciekawości.

Gość gość
Ja mam 35 lat i zawsze używam octu do mycie płytek , umywalki , lodówki , piekarnika . woda z octem do mycia szyb , Moja mama tez tak robila . Moja babcia zawsze płukała włosy woda z octem .

Gość gość
Ale o co chodzi ? bo nie kumam. To jakiś program w TV czy film w internecie ?

Gość gość
Na YouTube

Gość gość
No o occie do szyb to ja wiem, ale o pralce i zmywarce nie wiedziałam! Jestem zaskoczona, że tyle osób w necie pisze że to używa, a u nas w PL to chyba nikt nie wie, że tak można

Gość gość
Podobno pranie jest bardzo miękkie, a ręczniki puszyste po tym occie, tylko trzeba go umiejętnie dozować, żeby nie było czuć na tkaninie

Gość gość
A do szyb to ona pokazywała te ścierki ze srebrem. Miała 2 do okien - jedną normalną mikrofibrę i drugą gładką do polerowania i żadnego płynu, tylko samą wodą je moczyła i wyciskała.

Gość gość
Najpierw myła z brudu tą zwykłą, a potem polerowała ta gładką. A potem je prała. To zdaje się oszczędza sporo kasy, jak się tylko takich ścierek z woda używa Nawet robiła test na ślady bakteryjne po mięsie takim specjalnym patykiem do wymazów i to srebro, rzeczywiście zdaje się odkażać i nie rozprowadza zarazków po kuchni i kiblu, mimo że czyści tylko wodą a nie chemią

Gość gość
Jakbyscie lataly wiecej po kafeterii, a nie siedzialy tylko w dziale macierzynskim, to byscie te rxeczy juz dawno wiedzialy.

Gość gość
O matko, też mi "odkrycia" :D

Gość gość
Do prania- wiem że można, ale używałam do tego octu jabłkowego. Wygooglałam kiedyś jak nie miałam płynu do płukania a chciałam zmiękczyć pranie, faktycznie działa fajnie. Nabłyszczacza do zmywarki nie potrzebuję i właściwie nie wiem po co stosować, ale w sumie logiczne jest takie użycie. W ogóle lubię ocet do mycia łazienki (tylko do podłogi używam czegos innego), luster, szyb...