Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Częste zapalenie pęcherza

Polecane posty

Gość gość

Często doskwiera mi zapalenie pęcherza, kiedy byłam dziewicą nie zdarzało mi się to nigdy a teraz ciągle mam jakieś problemy z pęcherzem, biore leki i za jakiś czas znowu to samo, powoli mam już tego dosyć, przecież nie będe rezygnować z sexu, co robić? Czy wy też macie podobny problem?

Gość gość
To znany problem przy wspolzyciu-ale dotyczy tylko czesci kobiet :). Pogoogluj troche, jest sporo porad w tym zakresie.

Gość gość
urofuraginum, neofuraginum (bez recepty jest dostępne) ibuprom przeciwzapalnie herbatka z żurawiny duże ilości witaminy c najlepiej z rutyną np. rutinoscorbin, rutimax itp. pić dużo wody, chłodnej, ciepłej, nie powinna być z lodówki moczyć nogi w ciepłej wodzie z dodatkiem soli np green pharmacy (rozmaryn i lawenda), ziołowa (Farmona) wchodzić pod prysznic i masować nerki i pęcherz ciepłymi strumieniami wody można włączyć probiotyk np. lactovaginal bardzo dużo pić uważać na nogi, żeby nie zmarzły ograniczyć cukier w diecie, ostre przyprawy, kofeinę itp. zrobić badania w kierunku bakterii profilatycznie można brać coś z żurawiną w kapsułkach (jeśli komuś służy, ) np. urinal, vimont żurawina plus, żuramix, można pić też soki rozrobione w wodzie (uwaga kwaśne) np.EkaMedica przyczyny: bakterie, zła dieta, stosunki płciowe,sporty, przemarzanie, przewianie, alergie, powirusowe powikłania, przyjmowane leki, hormony, nadreaktywność, basen, kąpiele w wodzie, zmiany temperatury i może coś jeszcze..,

Gość wyrwa
Miałam tak kiedyś że po stosunku łapałam zapalenie pecherza ale poczytałam na zdrowypecherz.expert żeby jeść żurawinę lub pić soki żurawinowe tak zapobiegawczo i mi przeszło, teraz tylko muszę się pilnować żeby mnie nie zwiało

Gość Krystyna Gz
Gdybyś miała włączany antybiotyk pamiętaj o ochronie jelit, ja się tak załatwiłam ze słabym probiotykiem, że mnie długo męczyły wzdęcia i bóle brzucha. Teraz używałam Kolonbiotic 7GG i w ogóle nie miałam żadnych objawów ubocznych

Gość gość
A jak się leczyłaś i doleczyłaś zapalenie do końca? Może za krótko się leczyłaś, albo nie brałaś wystarczająco silnych leków. U mnie zawsze wygląda to tak, że przez cały tydzień jem urofuraginum, piję dużo wody i soku z porzeczki i jem żurawinę i teraz od jakiegoś roku zapalenie nie wróciło

Gość gość
Ja ostatnio leczyłam się cały tydzień i połączyłam tabletki z naturalnymi metodami i dopiero mi przeszło. Wcześniej też często zapalenie wracalo, ale po urofuraginum max, nasiadówkach w rumianku i soku z czarnej porzeczki mam spokój od roku więc może spróbuj tego

Gość Paula3874
Skoro to powraca, to może być coś poważniejszego. Ja na twoim miejscu nie leczyła bym się sama. Idź do lekarza. Nie ma sie czego wstydzić, a tylko można sobie pomoc. Ja chodze tutaj i polecam: http://www.vratislavia-medica.pl/

Gość gość
Jestes głupia, skoro wolisz chorować niż rezygnować ze współżycia. Jeśli już to robisz to rada taka, przed seksem wypić szklankę wody, niezbyt długie stosunki, po seksie siku i mycie, a na koniec probiotyk w pochwe. Oczywiście jak będziesz brać antybiotyki to nie współżyj.