Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak rzucić palenie?

Polecane posty

Gość gość

JAK SKUTECZNIE RZUCIĆ PALENIE PAPIEROSOW RAZ NA ZAWSZE?Proszę o skuteczne porady....kilka razy podchodzilam do tego tematu co konczyło się fiaskiem-wystarczyl duzy stres i od nowa wracalam do palenia po tym jak przez okres 2 miesięcy potrafilam nie palić

Gość gość
Mnie pomógł tabex i znalezienie sobie innego zajęcia na które wydaję pieniądze do tej pory marnowane na fajki. W rzucaniu najważniejszy jest upór. Od dwóch lat starałem się to zrobić ale łamałem się i kupowalem paczkę z myślą, że to tylko ta jedna, ostatnia. Nigdy nie była. Często ulegałem, gdy ktoś mnie częstował. W tym roku miałem dwa podejścia i na razie drugie wydaje się wyjątkowo skuteczne. Przekonałem siebie, że papierosy mi nie smakują i nie muszę ich palić. Co ciekawe, nie mam już psychicznej potrzeby palenia, chyba udało mi się przeprogramować swój mózg. A Tabex poradził sobie z głodem nikotynowym. Po kolei: Kup sobie tabex albo desmoxsan Znajdź sobie hobby Zainstaluj sobie aplikację pomagającą w rzucaniu (ja mam Smoke Free na androida) Nie ulegaj kiedy ktoś cię częstuje, w ogóle na początku unikaj palaczy Zapisuj sobie kiedy, gdzie i w jakich okolicznościach chce ci sie palić i unikaj takich sytuacji, albo świadomie obrzydzaj sobie wtedy fajki lub myśl o korzyściach jakie da ci niepalenie)- to ważne, żeby uwolnić się od psychicznego uzależnienia, zawsze przez nie wracałem do palenia. Nie palę już od dwóch miesięcy, tobie też się uda!

Gość gość
Palisz, bo musisz, a nie bo chcesz. Jest to nałóg i jest tylko w twojej głowie. Jak rzucić? To proste, zapal ostatniego i już nie pal, nigdy, nawet jednego. Rzucanie palenia jest proste

Moja córka pali a jest w ciąży. Jaki argument skłoni ją do zmiany swojego postępowania? Przecież tak nie wolno.