Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tajemnicza kobieta 667

kończe liceum gdzie studiować porady opole wrocław poznań

Polecane posty

Gość tajemnicza kobieta 667

Właśnie kończę liceum. Zastanawiam się gdzie studiować. Mam 3kierunki, które mnie interesują i mogłabym studiować we Wrocławiu, Opolu no a ostatecznie w Poznaniu. Myślałam nad Wrocławiem. Studiuje tam ktoś z Was? Do Wrocławia musiałabym dojeżdżać a w Opolu mogłabym zatrzymać się u dziadka. Zastanawiam się też jak to jest: patrzyłam na plany zajęć z poprzednich lat no i jak wiadomo zajęcia nie są w tym samym budynku, ale skoro z Przybyszewskiego na Sienkiewicza we Wrocku jest pieszo ok. 41min to czy jak się spóźnisz to cię wpuszczą? Jedne zajęcia kończyły się o 13 a drugie zaczynały o 13.15 więc jak mam tam dojść w 15min? Może to głupie, ale proszę o odpowiedź. Studiowałabym biotechnologię, inżynierię środowiska albo mikrobiologię. Jest trudno? Proszę o jakieś info no i oczywiście czy Opole/Wrocław?

Gość gość
Wrocław, albo Poznań. Opole ma jedne ze słabszych uczelni, więc traktuj je raczej jako ostateczność. Jeśli chodzi o "dojeżdżanie" do Wrocławia to zależy od odległości - jak dojazd zajmuje ponad 2h w jedną stronę to lepiej pomyśleć o stancji/akademiku. Co do kierunków to najlepiej biotechnologia, ewentualnie ta inżyniera środowiska. Mikrobiologia zupełnie się nie opłaca, bo pozostaje po niej praktycznie tylko praca badawcza, a to już bardziej doktorat, który można robić po każdym innym kierunku biologicznym/medycznym - obecnie badań mikrobiologicznych jako takich praktycznie się nie robi (zdarzyło ci się kiedyś, żeby lekarz przed zapisaniem antybiotyku skierował cię na takie badania?).

Gość gość
Tylko Wrocław!!! Autorko

Gość gość
Zastanów się poważnie nad tym

Gość gość
Jeśli chodzi o studia, polecam Poznań. Naprawdę warto, mamy świetne uczelnie, miasto akademickie, wszystko pod studentów.

Gość gość
Jak się spóźnisz, to mogą Cię nie wpuścić. Istnieje coś takiego jak komunikacja miejska.

Gość gość
Ja w Opolu studiowałam na WSB ekonomie i jestem bardzo zadowolona tym bardziej, ze ta uczelnia ma bardzo dobre opinie

Gość gość
Tylko nie w opolu :o autorko

Gość gość
To gdzie ona ma studiować?