Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie. Jak sobie poradzic?

Polecane posty

Gość gość

Mam 22 lata, pracuje ale nie mam mozliwosci kredytu, nie mam pomocy ze strony rodzicow i nie wiem co moge zrobic w takiej sytuacji? Moge sie starac o jakas pomoc? jaka?

Gość gość
Zapisz sie na mieszkanie komunalne - za jakieś 20 lat dostaniesz (jak ciężko zachorujesz). Albo wystąp do MOPSu o zapomoge na zakup szpadla - wykopiesz sobie ziemianke w lesie (tylko sprawdź czy to nie las chłopski - bo ci ją chłop zaorze).

Gość gość
haha okey, czyli nie mam szans, to swietnie

Gość gość
ewentualnie sobie narysuje..

Gość gość
No, póki co to na razie w tym kraju mieszkań nie rozdają - kiedyś rozdawali. Ale to było strasznie drogie i jeszcze dłużej trwało. Chociaż nie powiem - były sposoby ;)

Gość gość
a jak jest z kredytami, trzeba miec odpowiednia ilosc lat przapracowana? czy bardziej patrzy sie na umowe? jak z zarobkami? na kawarerke jakie sa wymagania zeby przyznac kredyt?

Gość gość
Są mieszkania komunalne, socjalne i możesz zapisac sie też do spóldzielni. Gdzieś musisz zacząć, a że poczekasz trochę to każdy tak ma, oprócz tych co mają kase, albo dostają od rodziców.

Gość gość
ok, sprawdze to dzieki ;)

Gość gość
Bardzo proste - trzeba zarabiać tyle żeby można utrzymać mieszkanie i spłacać kredyt. No i oczywiście nie zdechnąć z głodu - bo kto wtedy spłaci kredyt? Banki pożyczają pieniądze po to żeby je odzyskać i na nich zarobić, a nie uśmiercać ludzi i potem sprzedawać ich kawalerki za psie pieniądze.

Gość gość
umowa o prace i na jaki okres czasu?

Gość gość
Sprawa PODSTAWOWA - trzeba ruszyć dope do banku!! I tam pytać - a nie na durnym forum. Ale do tego tzreba choć odrobine chęci i rozumu - więc sama widzisz jakie są twoje szanse na kredyt. Debilom po prostu nie dają :(

Gość gość
ale pytam tutaj ;) polecam czytac ze zrozumieniem bo jak juz wspomnialam aktualnie nie mam mozliwoci na kredyt a pytam orientacyjnie zeby wiedziec na przyzlosc, pozdrawiam ;)

Gość gość
Proszę bardzo: https://www.google.pl/search?q=kalkulator+zdolno%C5%9Bci+kredytowej&rlz=1C1AVNE_enPL711PL731&oq=kalkulator+zdolno%C5%9Bci+kredytowej&aqs=chrome..69i57j0l5.16279j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 bardzo grzeczna dziewczynko inteligentna odwrotnie ;)