Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dawanie frytek małemu dziecku

Polecane posty

Gość gość

Spotykaliśmy dzis z partnerem jego kolegę z żoną Mają prawie roczne dziecko (w sierpniu bedzie miało roczek) Dziewczyna jadła frytki i dawała je też dziecku,czy to zdrowe i prawidłowe? Czasami tez wspominali lub widziałam ze dają mu jakieś serki chyba danio,te takie chrupki kukurydziane Ja dziecka nie mam więc się nie znam i moze to normalne a może jednak nie powinno dawać się takich rzeczy takiemu maluchowi,jak myślicie?

Gość gość
Co do chrupek i serków ok, ale te frytki... po co dziecko faszerować niezdrowym jedzeniem...

Gość gość
Frytki i serki Danio nie są odpowiednie dla tak małych dzieci.Widać słabo u Twoich znajomych ze świadomością w kwestii żywienia dziecka. Dziecko powyżej roku może jeść wszystko, pod warunkiem że są to zdrowe rzeczy, czyli że można już śmiało podawać soczewicę, fasolę -wszystko co wzdymające, ale nie frytki czy serki słodzone cukrem i co gorsza syropem glukozowo-fruktozowym!

Gość gość
W rozsądnej ilości nic nie zaszkodzi. Nie popadajmy już w totalną hipsteriadę i nie wpychajmy w dziecko samej rukoli i jarmużu.

Gość gość
Mój dostaje jak jem pare frytek inaczej by zjeść nie dał. I wybieram takie nie przysmażone mocno. A domowe frytki. Serki też dostaje i jogurty. Nie koniecznie danonki. A chrupki kukurydziane to sama kaszka kukurydziana oczywiście trzeba patrzeć na skład bo są też niektóre z solą. Np. Uwielbiane przez wszystkich Flipsy mają sól a najtańsze z Biedronki Miami chyba są z samej kaszki. Także trzeba czytać skład.

Gość gość
U mnie tez nie odstapilby. a co cie kolezanka obchodzi ze jej tak d**e rabiesz na kafe. powiedz jej to a nie za plecami.

Gość gość
Bez przesady. Wiadomo, że nie są to zdrowe produkty, ale jeśli w małych ilościach i sporadycznie, to krzywda mu się nie stanie. Też byłam na początku taka ortodoksyjna, syn pierwszy kawałek czekolady czy lizaka dostał w wieku 3 lat. Lubi frytki, chipsy, ale na co dzień ich nie jadamy, więc jak od wielkiego dzwonu zje kilka, to tragedii nie ma. Nie jest tak, że nie może bez tego żyć.