Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odwalcie się w końcu od 500 plus.

Polecane posty

Gość gość

Już rzygać się chce na te tematy, w kółko tylko smęcicie jak to niby kobiety porzucają pracę dla 500 stów (serio? Kto zamieni np. 2500 zł netto na 500 zł netto ??? Nie znam nikogo. A jeśli kobieta nie musi pracować to i bez 500 plus by nie musiała), o patologii (ile znacie patologicznych rodzin i czy zgłosiłyście gdzieś te rodziny? Ja nie znam żadnej, jedyna patologia jaką widuję to pijaczek po monopolowym, reszta to zwyczajne rodziny). Opamiętajcie się, bo już takie bzdury piszecie, że głowa boli. Normalnie jakby zewsząd otaczały nas bezrobotne matki i wielka patologia. Ludzie, ludzie...

Gość gość
Nie odwlimy się bo to z naszych podatków idzie

Gość Mussia20
Autorko popieram Cię , ja też już mam dość wytykania tego 500 plus ja też posiadam na dwie córki razem mam 1000 zł bo nie przekraczamy dochodów, mąż nie ma super zarobkowej pracy. Te 500 plus jest dla nas jak zbawienna ręka , młodsza córka jest chora i ma orzeczenie nie chcą ją do żłobka i nie mam jak wrócic do pracy a same jej leki miesiecznie kosztują 200 zł

Gość gość
dostajecie za darmo tj. za rozkładanie gir, pieprzenie się i rozmnażanie to zamykać mordę i siedzieć cicho. Na każdym kroku wytykam cholernym pisowcom katolickim, którzy niszczą ludzi pracy, emerytów, którzy przepracowali dla dla tego cholernego kraju po 30-40 lat i dostają za swoją pracę jałmużnę, nie stać ich na godne życie, leczenie za pracę.

Gość gość
Ja znam dwie rodziny, jedna 8 druga 9 dzieci i zyja z 500+... Wczesniej byly jakies tam zasilki. Teraz zaczely sie komorki, remonty, tablety... Szkoda, ze te dzieci nie maja zadnej uwagi, zadnego cieplego slowa. Tylko ubrane, nakarmione i won od matki, bo kolejne do obrobienia... Jak w domu dziecka...

Gość gość
Dziwię się jak ktoś pisze o emerytach Przecież ci emeryci pracowali i co miesiąc dostawali wynagrodzenie ...teraz na starość też dostają pieniądze za darmo, prawda?

Gość gość
do gość dziś - co za tępak z ciebie, małpo emeryci jak pracowali wcześniej to dostawali wynagrodzenie za pracę i były pieniądze odkładane do ZUS na ich emeryturę, gdzie teraz choler ny katolicki rzad zajumał im dla was za darmo za pieprzenie się, za rozkładanie gir na 500+. A baranie 500+ to gdzieś sobie wypracowała, na wuju u chłopa a nie w pracy

Gość gość
I kto tu jest patologią? Normalnie język jak z rynsztoka "rozkładanie gir", "pieprzenie się", "zamknąć mordy".

Gość gość
Dają na dzieci i to nie bezinteresownie, bo ktoś musi pracować na przyszłych emerytów: z próżnego i Salomon nie naleje. To jest zwyczajna polityka prorodzinna, jak w wielu innych cywilizowanych krajach. Gdyby dawali "za rozkładanie gir" to Ty kobieto lub mężczyzno, która wysławiasz się jak żul z pod monopolowego z pewnością dostawałabyś już krocie. W końcu jakoś sensownie są wydawane pieniądze i wiadomo przynajmniej na co.

Gość gość
Zauważcie, że Ci, których tak boli to 500 plus nawet nie potrafią się normalnie wysławiać, zupełnie jakby się rozmawiało z jakimś pijakiem z pod sklepu monopolowego. Język jak z rynsztoka.

Gość gość
Gdyby nie dzieci, to przyszli emeryci mieli by jeszcze mniejsze emerytury, niezależnie od wysokości składek jakie wnoszą. Żeby były emerytury, musi ktoś pracować, a żeby miał kto pracować, muszą rodzić się dzieci.

Gość gość
tylko, ze w cywilizowanych krajach to za prace dostaje sie godne wynagrodzenie i emeryturę, co rano idę do pracy to przeklinam ten nasz kraj, pomszczę na czym świat nie stoi, bo po 36 latach pracy mama 1700 zł, nie miałam czasu kończyć 5 fakultetów bo musiałam zapieprzać na swoje co sobie narodziłam dzieci, nikt mi nie dawał za rozkładanie gir po 500 zł, i tak zapieprzam 36 lat, oby szlag trafił tych co rozdają za darmo a nie dają ludziom pracy. co do emerytów to won z łapami od ich pieniędzy, oddajcie im co sobie nazbierali po 40 latach pracy a nie bierzecie na 500+

Gość gość
gość dziś Ależ Ty jesteś zgorzkniałą, toksyczną osobą... O jakich Ty fakultetach piszesz, jak wysławiasz się jak dziewczyna z najgorszej przyzakładowki. Czy Ty potrafisz jakoś normalnie się wypowiadać, na jako takim poziomie? Co do emerytów, aby były pieniądze na emerytury muszą rodzić się dzieci, to proste. Nikt emerytom niczego nie zabrał na 500 plus. Czy im ubyło coś z emerytury na rzecz 500 plus? Gdyby emerytom dawali 500 plus , a nie na dzieci, też by wszyscy wieszali na nich psy (zapewne łącznie z Tobą), bo zawsze tak jest, jeśli chodzi o pieniądze.

Gość gość
tak ubyło emerytom, bo zapieprzyli z OFE i zmienili wskaźnik przy przeliczaniu emerytur, także emeryci dostają o połowę mniej emerytur. Nie wiesz to nie pisz głupot. A tak się wypowiadam bo po 36 latach pracy mam dosyć pracowania na kogoś w tym pieprzonym cholernym krajuuuuyu

Gość gość
Polak jest prosty w obsłudze. Nie obchodzi go łamanie prawa, wolność mediów i jakieś trybunały o ile dostanie "pińcet" tu i teraz, a że za 15 lat będzie tu druga Grecja to tego już swoim rozumem nie ogarnia. Znam taką co to 7 rok siedzi w domu, a teraz przy "pińcet" to już w ogóle o robocie nie myśli,ale wraz z mężem są pierwsi jakby tu zachachmęcić coby na dwójkę dostać, a nie tylko na jedno (część pensji męża pod stołem itd.) Inny facet którego znam właśnie dostał lewą rentę, żona wżyciu się robotą nie pohańbiła, rodzina wielodzietna to się teraz przy "pińcet" wielkie paniska porobiły, a wysłowić się nawet nie potrafią i nie rozumieją podstaw ekonomii.

W każdym kraju Rząd daje pieniądze na dzieci .Dlaczego w Polsce ma być inaczej?? Nawet w biednej Ukrainie na każde kolejne dziecko dostaje się coraz większą kwotę.

Gość gość
gość dziś Ale przecież my wszyscy pracujemy i płacimy składki: rodzice małych dzieci także. Czy Ty byś nie pobierała 500 plus, gdybyś się załapała? Szczerze. Wiedząc komu ubyło, co podrożało. Naprawdę nie pobierałabyś?

Gość gość
O matko, ktoś to wyszedł z kryminału widać po słownictwie....

Gość gość
Ten trol który tak krytykuje tutaj 500 plus jest bezpłodny buhaha: p

Gość gość
gość dziś Ile jest takich rodzin z kilkorgiem dzieci? Najwięcej jest z dwójką, później z jedynakami, a najmniej z trójką. Rodziny, gdzie jest po sześcioro dzieci to są wyjątki, ze świecą można takich szukać. A co do kombinatorów, zawsze tak było i zawsze tak będzie. Ponoć jednak mają się za nich zabrać.

Gość gość
Dajcie spokój z dyskusją z tą trollicą od 500 plus. Widać, że wariatka. ;)

Gość gość
15.07 Nie, nie w każdym, bo nie każde państwo na to stać. Polska to nie Szwecja by lecieć w taki socjal. Ciekawe kto ten dobrobyt na kredyt będzie spłacał. Niestety Polacy nie są mistrzami myślenia długofalowego.Dla pisuarowych Januszy i Grażyn liczy się gotówka w łapę, a nie rozwiązania strukturalne z opóźnionym efektem.

Gość gość
Gość 15:06 - ja bym na twoim miejscu p*********ila tego faceta od lewej renty. Moja mama ma taka znajoma symultankę, co to dostał rentę (oczywiście na głowie, płaciła za wizyty wiec lekarz pisał co trzeba, inna lekarka na NFZ ja pogoniła, mówiąc ze jest zdrowa, wiec ta kombinowała) nic jej nie jest, lata po mieście jak mały Fiat, nie przyjmuje żadnych leków psychotropowych, a jakoś przed komisja udało jej sie "dowieść", ze potrzebuje tej renty. Won z takimi, Bo tez z naszych pieniędzy, baba jest śmierdzącym leniem, dostaje pieniadze za to, ze jest zdrowa, a dorobić dodatkowo nie pójdzie na grupę, Bo ona biedna nie ma siły...!k***y takie oszuści

Gość gość
Ciekawe czy tak samo by było gdyby tak podnieśli emerytury... ;)

Gość gość
Tak samo by było, tylko kto inny by się denerwował i psioczył :)

Gość gość
To chyba trzeba mieć już taki charakter. ;)

Gość gość
15.36 Znam jeszcze taką co to została "zatrudniona" w firmie tatusia jak tylko zobaczyła dwie kreski na teście. Nasłali im kontrole, ale dobry papuga ich wybronił. A ten od renty mówił, że sobie rentę wymodlił. Typowy pisowiec. Nosa w życiu poza własną wiochę nie wyściubił, pojęcie o świecie zerowe, ale mi wyskakuje z dobrymi radami, że mam sobie dla "pińcet" zrobić drugie dziecko (kto normalny robi sobie dziecko dla paru stów?). Żyję bez ślubu, dziecko mam jedno i uważają mnie za frajerkę, bo według nich powinnam udawać samotną matkę, by "pińcet" od państwa dostawać, a mnie to ani w głowie.

Gość gość
pieniądze należą się za pracę a nie za leżenie i rozmnażanie, tym pisowcom to walkiem dolna część ciała zasłoniła rozum. Dziwię się, że ludzie pracy siedzą cicho, zarabiają lub pobierają emeryturę jałmużnę, zamiast wyjść na ulicę, rozwalić z pół kraju, to może do tych pisowców dotarłoby, że najpierw należy godnie płacić za pracę

Gość gość
Bo ci ludzie pracy też pobierają 500 plus. Rodzice też pracują! A przy dziecku się nie leży, widać, że jesteś jeszcze bezdzietna. Kiedyś inaczej będziesz mówiła.

Gość gość
jak przy dziecku się nie leży i ci ciężko to po cholerę go rodzisz, gdzieś wyczytała, że jak nie urodzisz to umrzesz.