Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa skrytykowała imięktóre wybrałam dla córki

Polecane posty

Gość gość

mamy go wybrane od jakiegoś czasu. Chcieliśmy dać naszej córce na imię Liliana (Lila, Lilka). Dziś teściowa pyta czy mamy wybrane imię to jej mówię, że Liliana będzie, powiedziała " Co?! To nie imię, tylko kwiatek..." Mężowi najpierw się podobało to imię..no a teraz...już mu się nie podoba... Przy synu też teściowa kręciła nosem, że nie takie, że takie lepsze...w ostateczności mąż wybrał z dwóch przeze mnie zaproponowanych imion, on miał ostatnie słowo...a teraz znów to samo...Mam dość, czuję się jakbym była od rodzenia dzieci a od wybierania imion teściowa i mąż...

Gość gość
i co w tym dziwnego ? skrytykowała bo sie jej nie podoba, ja tez wybrałam pewne imię i na szczeście wybito mi ten pomysł z głowy, uwazam ze wielu rodziców robi błąd wymyslając na siłe oryginalne, niespotykane imiona a potem dziecko cierpi jak wolają na niego anal, pawian czy penis

Gość gość
No i co my ci mamy na to powiedzieć? Teściowa zachowała się głupio, ale zapewne jak już pozna i pokocha wnusię, to jej przejdzie. Też nie dałabym na imię Liliana, bo trochę teraz jest zbyt popularne i potem będą po trzy w klasie, no ale to wasza decyzja. Nie imię świadczy o człowieku :)

Gość gość
Moja gdy powiedziałam ze syn bdz miał na imię Błażej, powiedziała, '' co to za brzydkie imię. Niby jak ja mam do niego wołać? ''

Gość gość
Lili imię dla debili...taki sam obciach jak Beata w latach 60-tych, Sylwia w 70tych, Kamila w 80 tych i Roksana w 90tych. Ostatnio słyszałam jak pańcia wołała tak na skundlonego szitsu.

Gość gość
Lil jest jak psów już, to imię na równi z Ala, Maja itd. Swoją drogą jednak. Mojej.mamie nie podobało się ani imię, które wybraliśmy z mężem dla syna, ani d la córki. Ale się przyzwyczaiła. :)

Gość gość
i Liliana i Błażej ładne :) Pozdrawiam przyszłe mamusie- mama dwóch synków :)

Gość gooossssccccc443
Przecież to twoje dziecko i masz prawo dać mu imię jakie chcesz.. A że się komuś nie podoba to już jego problem, jak ktoś chce się przyczepić to zawsze znajdzie powód, najlepiej dać na imię Julia, Zuzia, Anna na pęczki tego.. ! A Liliana ładne imię, nie tak pospolite

Gość gość
13:19 Corka zmarlej Agaty Mroz ma na imie Liliana i jakos nikt nie wysmiewa sie i nie czepia tego imienia,tylko taki debil jak ty.

Gość gość
moja 70letnia ciotka jest Lilka i jest super, więc mi to imię fajnie się kojarzy choć nie przepadam za tymi kwiatkowo-roślinnymi imionami. A już połączenie jak Róża Jeżyna.... :O no ale co kto lubi

Gość gość
Daj jak chcesz. Sa.a idz mala zarejestrowac w urzedzie i moga ci naskoczyc co najwyzej

Gość gość
Tesciowa nie umie się zachować i tyle. To twoja sprawa i twojego meza jak ma mieć na imie wasze dziecko. Tesciowa juz miała okazję wybrać imiona dla swoich dzieci, a od innych powinna się odczepić. Ja bym olała.

Gość gość
Nasza Liliana ma już 7 lat. I od początku nie podobało się mojej mamie, chciała mieć wnuczkę Matyldę ... To wasze dziecko w Wy decydujecie.

Gość gość
Liliana byla w 2016 20-tym co do popularnosci imieniem nadawanym dziewczynkom, (3013 nadan) i popularność wciąz rosnie, wiec robi sie ciut oklepana.

Gość gość
a to jej dziecko czy Twoje??? był czas nazwała se swoje jak chciała i niech s*******a

Gość gość
Tesciowa ma prawo wyrazic swoje zdanie, ale decyzja nalezy do rodzicow ( w tym jednak nie tylko do ciebie, ale i do meza, musicie sie dogadac. Argumentacja z kwiatkiem jest akurat srednia, bo kwiatek to lilia, a kazde imie od czegos pochodzi. Ja bym raczej miala watpliwosci, ze takie imię prosi sie o urode ,subtelność i wysmukłośc lilii :) i ciezko sie zestawia z byle jakim nazwiskiem (znam tłustą i nieladna na buzi Liliane o nazwisku typu Kartoflak)

Gość gość
Mnie na wybrane imię marudzą obie - i moja matka i teściowa. Po prostu mają inne pomysły i każda chciałaby przeforsować swoją opcje. Puszczaj mimo uszu i tyle.

Gość gość
Babki już miały szansę na wybranie imienia dla dziecka- jak miały swoje dzieci. Teraz to Twoja decyzja i męża. A Liliana to ładne imię. Nie daj sobą rządzić, bo jak teściowa wyczuje, że masz słaby charakter, to będziesz miała przekichane.

Gość gość
Szczesze?'to imie jest b.ladne i co najważniejsze jak dziecko jest male to Lila,Lilka a dorosla kobieta będzie Pani Liliana,.

Gość gość
Dziwicie sie tesciowej, czyli babci, podczas gdy zupelnie obcy ludzie na kafe czepiaja sie dosłownie kazdego imienia, nie ma takiego, ktore by sie wszystkim podobało :)

Gość gość
tesciowa miala racje, to imie jest okropne. liliana byla popularna w lach 60. moja mama ma trzy kolezanki o tym imieniu a ja mialam w przedszkolu nauczycielke liliane... poza tym zdrobnienie jest paskudne - lilka, no prosze was.....

Gość gość
Dla jednego okropne, a innym może się podobać. Nie ma takiego imienia które podobałoby się wszystkim. A co teściowa pewnie sama zaproponowała wam te "ładne " imiona....

Gość gość
Pani od provokacji w akcji ;D

Gość gość
Niepotrzebnie mówiłaś, jakie imię wybraliście. My zdradziliśmy imię dopiero po narodzinach dziecka. Gdybyśmy powiedzieli wcześniej też mogliby wybrzydzać, a jak dziecko się urodziło i dostało takie imię nikt nie śmiał powiedzieć, że brzydkie.

Gość gość
Lila, fajne :-) ja nazwe corke Lidia i zgadnij....tesciowej sie oczywiście nie podoba, jej sie podoba Zuzanna :-) i zgadnij co jeszcze :-) oczywiście ze nazwy Lidia, tak jak zaplanowalam :-)

Gość gość
teściowa troszczy sie po prostu o wnuczkę ...może macie nazwisko tworzące dysonans z tym imieniem ? Ponadto imię jest dość pretensjonalne powiedzmy wprost .

Gość gość
Coz, tesciowa ma prawo do swojego zdania. Ale tylko tyle, ze moze go wyglosic. Nic z tym nie moze zrobic, bo decyzja nalezy wylacznie do Ciebie i meza. Tak ze wysluchaj tesciowa po czym zrob jak uwazasz.

Gość gość
Jak ja żałuje ze podzieliłam sie imieniem z dwiema osobami. Ogólnie mieszkam za granica i nikt nie skrytykował imienia, Polacy czy rdzenni. Jedyne osoby ktore skrytykowały były własna matka i jedna starszawa Polka. Teść sie strasznie cieszy ale nie wytyka nosa, nawet płeć chce znac dopiero jaki niespodzianke pu porodzie i nie pyta. O imię teściowa tez nie pyta. Teraz z perspektywy jednak nie powiedziałabym nikomu.

Gość gość
Ja prdl :O znowu ta od nazwisk o pasujących do imienia :O

Gość gość
Bo to okropne imię :(