Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy za chrzest w kosciele placi sie ksiedzu?kto wie?

Polecane posty

Gość gość

I czy muszę urządzać chrzciny w restauracji?nie mogę tylko ochrzcić dziecka?musi być uczta dla rodziny?

Gość gość
w kosciele daje sie tzw ofiare, jak pytalam w kancelari ile ludzie daja to mi babka powiedziala ze 50 zl, wiec tyle dalam, a impreza dla rodziny to kwestia indywidualna, my mielismy tylko obiad i deser w domu, ale bylo nas malo

Gość gość
My złożyliśmy ofiarę 200zł, nie wiem czy jest obowiązek, pewnie zależy od parafii. Ksiądz nic nie mówił, daliśmy tyle ile uważaliśmy. Nie musisz robić przyjęcia jeśli nie chcesz, nie o to chodzi w chrzcie

Gość Jedynaczka4
W naszej parafii za chrzest zapłaciliśmy sto zł. Niby co łaska, jednak nie mniej niż 100zł. Przyjęcie było w lokalu na 27 osób.Od godz.12-18

Gość gość
Ofiara u nas chyba 150 zł daliśmy. A przyjęcie to już od was zależy. Możecie po uroczystości chrzestnych zaprosić na kawę i ciasto. Żeby się trochę tak głupio pod kościołem nie rozchodzić.

Gość gość
To ja zapomniałam zapłacić, wychodziłam już z kancelarii a mnie wołają kiedy zapłacę 50zł za chrzest... Nie robiłam w restauracji. Kawa ciasto dla najbliżej rodziny w domu bo to już taka poobiednia pora była.

Gość gość
My też zapomnieliśmy zapłacić, ale nikt się nie upomniał. Sama sobie przypomniałam i po czasie daliśmy ofiarę. To było u Dominikanów w Krakowie.