Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem stara panna bezdzietna i często słyszę

Polecane posty

Gość gość
Byc moze juz za pozno, ale teraz biadolenie nie pomoze. Powinnas myslec bardziej kreatywnie i otworzyc sie na inne mozliwosci: moze spotkasz kogos z dziecmi/dzieckiem. I bedziesz dla nich wspaniala mama. Mnostwo ludzi rozstaje sie w tym wieku.. Sprobuj takiej opcji..

Gość gość
Ja kiedyś marzylam o mężu, balam się staropanienstwa, wstyd mi było, 30 tka na karku i stara panna. Aż w końcu pierwszy raz zamieszkalam z facetem i nie chce juz wychodzić za mąż, bo to nie takie cudowne jak myślałam. Dobrze miedzy nami się układa, ale mimo tego skąd mam wiedzieć co będzie za 10 czy 20 lat i czy będę dalej chciała być z tym mężczyzna. Dlatego wole być wolna, bez ślubu, ale odejść zawsze gdy facet przestanie mnie szanować albo zacznie mnie wkurzac bez latania po sadach i rozwodzenia się. Dzieci nigdy nie chciałam. Mam 32 i dobrze mi być bezdzietna stara panną.

Gość gość
Rozwodnicy to zazwyczaj płacą niemałe alimenty a dzieci wychowuje eks żona.

Gość gość
Roznie z tym bywa, sa tez wdowcy..

Gość stary kawaler nie kaczyński
ja rozmawiam z kotem i samotność mi niestraszna :)

Gość Eurudyk
a Wy kobiety cały czas piszecie o sobie nie zwracając uwagi na własne 'fatalne' postępowanie i nadal nie rozumiecie, dlaczego i z jakiego powodu jesteście odpychane przez facetów jako 'zło' !

Gość gość
Eurydyk nie pitol, ja jestem koło 30, uwielbiam zwierzęta, nie cierpię dzieciorów i nie chcę ich mieć, pracuję w korpo, mam mieszkanie i auto spłacone i tylko w tym roku miałam dwóch chętnych na założenie rodziny a o mojej niechęci do bachorów mówię głośno tyle, że ja nie chcę rodziny, a przynajmniej nie przez najbliższe 5 lat także twoje teorie możesz sobie rozbić o kant wiesz czego :D

Gość gość
i dobrze Ci mowia, dla nich życie to tylko zaspakajanie mężusia i rodzenie dzieci ich sprawa, Ty się na takim zyciu nie znasz, ale na pewno masz ciekawsze na którym oni się nie znają. Są dla Ciebie chamscy z zazdrości, że jesteś wolna. podczas gdy one są zdane na łaske pana mężusia i muszą non stop tyrac, sprzatac po dzieciach, gotowac, prac

Gość gość
Eurydyk a ja nie mam zwierząt kocham dzieci i co jestem sama jak palec.

jako samotna chyba możesz zaadoptować dziecko, jeżeli masz warunki, ale nie orientuję się w tym dobrze i nie wiem, jak te procedury wyglądają. Na pewno dla dzieciaka lepsza samotna mama niż bidul. Możesz też zrobić to "po szwedzku", czyli udać się do banku nasienia. :P

Gość gość
ja podobnie jak ktoś wyżej - kocham zwierzęta, mam wolny zawod, nie lubie gotowac, nie jestem perfekcyjna pania domu, ale jestem szczesliwa :) malzenstwo to wielkie ryzyko, o ile kobieta coś posiada. na dzieci nie ma mmiejsca w moim mieszkaniu z 2 psami :)

Gość gość
A ja mam faceta ale dziecka nie chce a kazdy bzdeci, ze to moj ostatni dzwonek. Nie rozumieja ze mozna nie chciec dzieci

Gość gość
Juz bez przesady z tymi kurami domowymi.większość moich znajomych jest w partnerskich związkach oboje pracują i oboje mają obowiązki w domu. Z tym praniem gaci i skarpetek to tez przesada w dzisiejszych czasach robi to pralka. S tez zmywarki. Mężowie moich koleżanek często lepiej gotują niż one.myją tez okna odkurzaja.wiec one jakoś mega przemęczone nie są.

wam już ledwo po 30. trują o ostatnim dzwonku? 40 to jeszcze rozumiem, ale 30 to dopiero środek płodności, że tak to określę.

Gość gość
Maja czas na kosmetyczkę fryzjerke fitness i nie są zaniedbane tylko dobrze wyglądają. Na pewno nie gorzej ode mnie starej bezdzietnej panny .

bo są względnie zamożne, popatrz na te biedniejsze, jak wyglądają...

Gość gość
Tak właśnie jest z tym ostatnim dzwonkiem. Lat 30

bzdura kobiety rodzą dzieci po 40, wtedy to jest ostatni dzwonek, ale nie 30

Gość gość
Po 40stce płodność juz spada. Nie ma się co oszukiwać. Teraz kobiety szybciej mają menopauza. A powodem jest kiepska żywność zatrute środowisko.

akurat wiek kobiet w menopauzie rośnie, bo ogólnie człowiek żyje dłużej, starzeje się później i menopauzę ma później w średniowieczu i wcześniej 40 letnia kobieta to juz babcią dawno była, koło 50 to staruszka

Gość Eurudyk
ciekawostka towarzyska , podobno 100 lat temu pisano w Tygodniku Ilustrowanym o takich wydarzeniach, że po długim weekendzie do 'biura matrymonialnego' przybywało 100 razy więcej kobiet , niż normalnie w tygodniu i ich podobieństwo polegało na tym, że chciały poznać natychmiast faceta i na ggwwaałłtt potrzebowały , ponieważ nie potrafiły sobie poradzić bez bzykania w czasie długiego weekendu , historia lubi się powtarzać i w ten poniedziałek , gdy zobaczycie długie kolejki na mieście to znaczy, że kobiety będą czekać w kolejce na kolejnego kindybała !

Gość gość
Eurydyk pitolisz

Gość gość
Fajne życie, raz ten w****** raz tamten i jakoś leci.

Gość gość
Tak naprawdę to wiele osób Ci zazdrości i w ten sposob chcą Ci dopiec za swoje niepowodzenia, problemy z dziecmi, za zdradę meza o ktorej nikomu nie piwiedza , za ciągły brak pieniedzy itd.

Gość gość
Ale akurat mówią to osoby które niekoniecznie są w złych związkach. Mają dobrych mężów dzieci dobrze się uczą nie sprawiają większych problemów. Sytuację materialną tez maja niezła a najpewniej lepszą ode mnie.ja z jedmej pensji nie za wysokiej musze wszysto opłacić. One mają swoje pensje plus pensja męża zazwyczaj sporo lepszą od nich plus jak mają 3 dzieci to dochodzi 500 zł.

Gość gość
Euruedyk czy jak mu tam ma rację. Szczególnie wczoraj 21:26. Mnie takie kobiety wkurzają na maxa, w ogóle to trudno je nazwać kobietami. A co do autorki. Generalnie większość ludzi ma dzieci i współmałżonka, dla większości ta rodzina jest ważna, a co za tym idzie nie znasz życia i tyle. I bez dyskusji czy to na plus czy na minus. Ale nie znasz.

Gość gość
Ale po co mi to mówią? ?? Sprawiają mi tylko przykrość. To tak jakby niewidomemu wytykać ze świata nie widzą.

Gość gość
Ewa333333 wczoraj akurat wiek kobiet w menopauzie rośnie, bo ogólnie człowiek żyje dłużej, starzeje się później i menopauzę ma później xxx Akurat mylisz się w 100%, polecam wydawnictwa medyczne, albo chociaż zwykłe artykuły z internetu. A w skrócie: przez obecny rozwój cywilizacyjny, zatrucie środowiska, sztuczną żywność, wszędzie otaczającą nas chemię, nerwowe, stresujące i pędzące życie, doszło w ostatnich dziesięcioleciach do tego, że coraz to młodsze kobiety/dziewczyny przechodzą już menopauzę. W tej chwili dramatem dla niejednej jest to że menopauza moze już dotknąć nawet 25-latki. Naprawdę polecam naukowe wydawnictwa i statystyki poczytać.

Gość gość
To wciaz sa wyjątki..