Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ann79

jak namówić Syna do sciecia włosów?

Polecane posty

Gość ann79

Mój 16 letni Syn nosi długie włosy do ramion, zgodził żeby na lato je troche podciąć. Wolałabym jednak by latem ściął się na krótko, najlepiej na jeża. Jak można przekonać chłopaka w tym wieku do zmiany fryzury?

Gość gość
Na jeża? Mamy XXI wiek, pokaz mu jakieś fajne fryzury, może coś mu się spodoba. Nie ma 6 lat, żeby obcinać się jak mały chłopczyk. Znowu zrodzi się następny typowy Janusz z jeżem, w sandałach, skarpetach, wystającym brzuchem jak kobieta w ciąży, poplamionym tiszertem i oczywiście z piwem w ręku. Litości. Daj mu wolną rękę, w końcu nie jest dzieckiem i włosy to nie sprawa życia i śmierci.

Gość gość
Uwierz mi, jeśli o mnie chodzi, bardzo podobają mi się chłopaki z długimi włosami, są jakby niepokorni i z duszą typowego buntownika, nie rób mu krzywdy :p

Gość ann79
1)ma długie włosy, w których się meczy i przepaca 2) jest szczupły i wysportowany więc nie widzę analogii z Januszami

Gość gość
1) więc pokaz mu jakieś modne fryzury, wcale nie musza być niemęskie, bo dbanie o swój wygląd uchodzi za przejaw szanowania własnej osoby, a nie za inną orientację - popatrz, w tym wieku raczej każdy chłopak ma modnie obcięte włosy 2) 16-latek jest w takim okresie, ze zaczyna chcieć podobać się dziewczynom, a wyobraz sobie, ze taka modna fryzurka naprawdę podnosi pewność siebie i samoocenę, fakt ze wyglada ładnie a nie byle jak jest po prostu przyjemny. Do poczytania ;) http://natemat.pl/60735,anja-rubik-dorosly-mezczyzna-nie-powinien-nosic-krotko-ostrzyzonych-wlosow Ps. Słowo "mężczyzna" nie jest wzięte z kosmosu, w końcu za 2 lata będzie pełnoletni, poza tym jest tam tez słowo o nastolatkach w wieku gimnazjalnym.

Gość gość
Jego wlosy, jego sprawa. Niech wygląda jak chce