Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śmieją się z imienia mojego syna

Polecane posty

Gość gość

Niedawno się przeprowadziliśmy i poszliśmy pierwszy raz na nowy plac zabaw. Siedziały tam młode matki i dosiadłam się do nich. Gdy usłyszały, że mój syn ma na imię Albert to zaczęły się bezczelnie śmiać. Kilka dni później mąż wrócił do domu z małym z placu. Syn cały zapłakany, bo dzieci wołały Albercik i się śmiały, a ich matki nie reagowały. Mąż zwrócił uwagę, a oni dalej.. Podejżewam, że to dzieci tych bab które same się śmiały z imienia mojego dziecka. Boje się co będzie jak pójdzie do przedszkola :(

Gość gość
Albert to ladne imie ,

Gość gość
Możesz jeszcze zmienić imię synowi w US. W niemczech nikt by się z niego nie śmiał, ale w Polsce to naprawdę śmieszne imię. Zmień synowi imie na normalne bo przez te imię będzie wyśmiewany.

Gość gość
Yyy a dlaczego w Polsce to snieszne imie? Mi sie podoba. Przynajmniej nie Brajan.

Gość gość
To ładne imię. Ile ma syn? Wytłumacz mu jak ma reagować i tyle a matki ...bez komentarza

Gość gość
nie rozumiem z czego się te tępe dzidy śmiały? Bardzo ładne imie! Musisz uczyc synka asertywności bo jak zmienisz imię załózmy na Bartek to też sie znajdzie jakiś pusty glonojad co go to rozśmieszy.

Gość gość
przeciez to normalne imie sto razy lepszeniz jakis Brajan Maksymilian czy Alan

Gość gość
Albert super imię. wytłumacz synowi jak ma reagować, żeby te imię nie stało się jego kompleksem. Ucz syna asertywności i otwartości. Mój mąż ma na imię Albert ;) A nasz syn Bruno.

Gość gość
Albert to ładne imię . W przedszkolu u mojego syna jest Kilka Tadziów, Stefanów jest również Ludwik i Wacław i nikt się z nich nie śmieje.

Gość gość
Bardzo ładne imię.

Gość gość
Jakaś wyjątkowa ciemnota z tych mamusiek. Ja to zawsze unikałam takich wron siedzących dokoła piasownicy i pier......cych bzdury. Radzę olać, a w razie kolejnych akcji zwrócić uwagę ostrzej. Natomiast Albert to fajne imię, miła odmiana po Maksiach, Oliwierkach czy Leosiach.

Gość gość
Albert - ładne, dostojne imię.

Gość gość
Albert to nie polskie imię tylko francuskie. Nie podejżewam tylko PODEJRZEWAM. Jaka mamuśka takie imię.

Gość gość
Jak wolisz, to ma niemieckie imię.

Gość gość
Einstein :-) a tak serio bardzo ładne imię, mam w rodzinie Alberta. Nikt nigdy nie śmiał się z tego imienia, nie wiem w czym problem, może jest rzadko spotykane, ale czy to powód do wyśmiewania. Dziwne dzieci i dziwne matki z tego placu zabaw wam się trafiły.

Gość gość
Pewnie im się kojarzy z serialem. Nie pamiętam tytułu. Taka prymitywna komedia o warszawiaku i slązaku.

Gość gość
Sliczne imie, chciałam tak nazwac syna, ale urodziła sie córka. Widac dzieci nie znaja innego Alberta, a co nieznane to dla nich dziwne. A matki durne.

Gość gość
Z moim synem do pierwszej klasy chodzi chłopiec o imieniu Albin.Gdy pierwszy raz usłyszałam to imię też się śmiałam ale oczywiście w domu a nie przy rodzicach...

Gość gość
Bardzo ładne imię. Jakies głupie ze sie śmieją.

Gość gość
Zadkie imię i dlatego pewnie tak zareagowały. Bardzo ładne imię oryginalne a zarazem klasyczne.

Gość gość
Mój syn ma na imię Maksymilian, a kuzyn chciał nazwać syna Albert.( Maks i Albercik z Seksmisji) ale na szczęście urodziła się dziewzynka :D

Gość gość
każde imie poza popularnymi imionami jak Julka w jednym środowisku będzie "normalne", a w innym będzie "wywoływało uśmiech", tak się stało w tym przypadku. Matki jakieś ograniczone i jeszcze dzieci podburzają, bo raczej dzieci same na Albercika nie wpadły, wątpię że oglądały seksmisję.. brak słów do takich matek ich dzieci to pewnie same Kubusie i Szymonki albo Antki i Franki

Gość gość
Kurde myślałam że twoje dziecko ma na imie Olivier, a tu fajne imie Albert. To jakiś właśnie plebs tam musiał siedzieć z Brajankami

Gość gość
Plebs nie plebs to wasze rady są jak widać gufno warte. Radzicie te Staski, Tadki, Władki, Alberciki, a potem dziecko ma przejepane.

Gość gość
Naprawdę podoba wam się imię Albert? Masakra.

Gość gość
Znajoma ma Stasia, a tera będzie Witek. A w rodzinie jest Maksymilian, a teraz spodziewają się Heleny. Każdy ma inny gust. Ja już jestem babcią i moje dzieci to Krystian, Krzysztof i Karolina. Kiedyś były to modne imiona.

Gość gość
Znajoma ma Stasia, a tera będzie Witek. A w rodzinie jest Maksymilian, a teraz spodziewają się Heleny. Każdy ma inny gust. Ja już jestem babcią i moje dzieci to Krystian, Krzysztof i Karolina. Kiedyś były to modne imiona.

Gość gość
Spoko, z Donalda tez się pewnie śmiali

Gość gość
W Polsce na co dzien, bardzo czesto uzywamy zdrobnien. Mowimy tak do dziecka, do ukochanego, ale tez do fajnego kolegi, do szefa "panie Adasiu", itd. Albercik bedzie Albercikiem, Betkiem, Bercikiem, itd. Zastanow sie czy to dobre imie. Pogadaj z synem,itd. Moze nie od razu, ale jak troche zapomni. Wczesniej pogadaj z obiektywnymi osobami (rodzina jest malo obiektywna). Lepiej imie zmienic niz sie meczyc cale zycie.

Gość gość
Imie musi pasować do nazwiska. Rozumiem Hohenzollern ale Albert Czuryński czy Nowak to śmiech na sali.