Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oddech1

Proszę o jakieś porady i wskazówki

Polecane posty

Gość Oddech1

Witam wszystkich. Od 4 dni męczę się z problemem braku możliwości wzięcia oddechu. Mój oddech jest płytki, dodatkowo bolą mnie kolana, kostki, delikatnie głowa, szyja i plecy w okolicy piersiowej, jestem zmęczona i mam sucho w gardle. Budzę się w nocy i wydaję mi się, że nie mogę oddychać, dodatkowo jestem poddenerwowana. Ktoś spotkał się z czymś podobnym ? :-) Może zasugerować co to jest ? :-) Leczę się u psychologa z nerwicy oraz mam podejrzenie subklinicznej niedoczynnosci tarczycy. Wizyta u endokrynologa umówiona. Nie chcę biegać znów do lekarza, bo ostatnio byłam u niego tydzień temu :-)

Gość gość
A jednak powinnas sie dac osluchac. Ja kiedys w maju zlapalam zapalenie pluc, do dzis mam zrosty.

Gość galagal
To może zadzwoń na pogotowie i powiedz,że chcesz rozmawiać z lekarzem i wypytaj go czy powinnaś się tym denerwować i iść do lekarza czy nie .Zaznacz na wstępie ,że nie chodzi ci o wzywanie karetki,ale może jednak powinnaś pójść do lekarz,bo może to być zwiastun jakiejś poważniejszej choroby.

Gość Oddech1
Miesiąc temu miałam robione EKG serca i wyszło okej. Tydzień temu byłam osłuchiwania też wszystko okej. Ciśnienie mam w normie, puls też.

Gość gość
No tak niech zajmuje linię i głowę dyspozytorowi zawraca a ktoś w potrzebie może nie dać rady karetkę wezwać

Gość gość
Odprez sie, poczytaj jak cwiczyc trening autogenny.

Gość gość
To rzeczywiście może być zapalenie albo hipohondryczne objawy na tle nerwowym. Idź jutro do innego jak się wstydzisz wyjść na hipohondryczkę u poprzedniego niech osłucha. Choć to raczej to drugie ;) ale pewności nie ma.

Gość Oddychanie1
Wole nie dzwonić na pogotowie, tak jak ktoś napsiał- u mnie to może być na tle nerwowym a inny człowiek może umierać. Myślałam nad wizytą w szpitalu, jednak ciagle powstzymuję mnie fakt,że może to wynikać z niedoczynnosci tarczycy lub z nerwicy.

Gość Oddech1
A jeśli chodzi o zapalenie płuc to nie mam żadnej gorączki, kaszlu, kataru, świszczącego oddechu :-) Nerwica daje aż takie objawy ? Ciagle nie mogę w to uwierzyć. A dodatkowo strasznie denerwują mnie pobudki koło godziny 3 w nocy.