Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwulatek

Polecane posty

Gość gość

Mam dziwny problem z moim 22 miesięcznym synem. Umie i rozumie dosyć sporo. Mówi parę słów i sporo dźwięków naśladuje. Ale wszystko mu się myli :) umie cześć, papa, nunu, ciii pokazać, przybic piatke, dac smoczka mlodszemu bratu i zabawki. Ale jak proszę go o coś nowego to mu się myli i pokazuje to co już umie. Np proszę żeby dał całusa a on pokazuje jaki jest duży. Czy to naturalne na takim etapie rozwoju?

Gość gość
trzeba cierpliwie powtarzac i nie za duzo na raz, ups.

Gość gość
A dobrze słyszy?

Gość gość
Miał badanie słuchu jedynie jako noworodek

Gość gość
Normalne ze się myli. Wtedy trzeba powiedzieć to co pokazuje i raz jeszcze zapytać o to chcesz by pokazało.

Gość gość
U nas ma już 28 miesięcy i jest to samo. Mało mowi i nie jest chętny do nauki.

Gość gość
Mojej kolezanki syn ma 3,5 roku i zero komunikacji Mama , Fuj , nie i Pa i tyle ... piatke da . Pytam sie jej czy on tak na powaznie czy sobie jaja robi ona ze on sie tak komunikuje. Pokazuje palcem zamiast mowic... mojej siostry 2,5 letnia corka to prowadzila dyskusje...

Gość gość
Moja corka tez niby slabo mowila a potem siadla do kompa i walnela: jak to sie lobi ?

Gość gość
3.5 roku to już trochę dużo jak a brak komunikacji.

Dwa latka to taki okres w życiu dziecka, kiedy należy zadbać o jego rozwój. Dlatego trzeba sięgać po kreatywne zabawki które umożliwią jego prawidłowy rozwój i naukę poprzez zabawkę. Na stronie sklepu www.mamissima.pl można znaleźć zabawki na poziomie, spełniające wszelkie wymogi bezpieczeństwa i dostarczające dziecku przydatnej nauki. Oto jeden w wielu przykładów na to, co możecie tam znaleźć: https://www.mamissima.pl/product_picture/fit_in_389x389/463e597cbfcb02cf95c25c86db99ee43.jpg