Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Która z was zrobiła sobie dodatkowe dziecko by brać 500 plus ?

Polecane posty

Gość gość

bo ja mam sąsiadke co zaciążyla zeby brac 500

Gość gość
Każda! Każda rodzina decyduje się na kolejne dziecko ze względu na 500 plus Przecież to normalne ,właśnie po to jest ten program ,żeby zwiększyć dzietność.

Gość gość
My zdecydowaliśmy się na czwarte dziecko. U mojego syna w klasie kobieta zdecydowała się na piąte..

Gość gość
Ja zdecydowałam się na 6 i chciałam urodzic za jedym razem przynajmniej dwójkę

Gość gośćwww
polskie dziady dostają 500 zł a w danii murzyn ma zasiłku 3000 euro...wy ciemnoto....

Gość gość
A za rok 500 plus juz nie bedzie!!!!

Gość gość
Ja też chciałam mieć bliźniaki w tym celu co miesiąc monitorowałam cykl w końcu lekarz dał mi tabletki hormonalne stymulujące owulację i miałam dwa pecherzyki ,za 3 miesiące rodzę dwie dziewczynki.

Gość gość
no ale będą inne zasiłki dla samotnych matek mających kilka dzieci.

Gość gość
Pracuje w urzedzie i wiem ze za chwile 500+ nie bedzie!!!!!

Gość gość
Ja zdecydowałam się na 6 x pedofile zacierają już recę tzn prącia 🖐️ kler zwłaszcza

Gość gość
Moja sąsiadka ma 9 dzieci i znowu jest w ciąży, ale mają swój dom,nie jest mi źle.

Gość gość
Sorry, ale to są g/ó/w/n/i/a/n/e pieniądze, co kupisz za 500 zł? Nawet porządne okulary więcej kosztują, z czym do ludzi. Za takie byle jakie pieniądze to ludzie z nizin społecznych by sprzedali duszę diabłu, więc na takich można liczyć najbardziej, że się rozmnożą. Przewlekle chorzy wydają więcej na leki, a rząd wspiera leni i dzieciorobów, trudno. Nie ma czego zazdrościć, biedy z nędzą?

Gość gość
12:59 - w Danii nie było komuny przez 50 lat, a wcześniej rozbiorów przez 130, idiotko patentowana.

Gość gość
Żaden rząd nie zabierze 500 plus ,wręcz przeciwnie -będą się prześcigać kto da więcej ,także za jakiś czas może być nawet 600 plus, ten kto da więcej ten zostanie wybrany żeby rządzić ,proste. Przecież platforma obiecuję że da również na pierwsze dziecko!

Gość gość
Widziałam ten temat ale nie odpisywałam. Myślałam że inne też tak zrobią ale nie oczywiście musiałyście sie dać sprowokować. Który to już raz ? Milionowy ?

Gość gość
Noooo sluchajac o ietnic to rzeczywiscie daleko zajedziesz. W 2018 r. Nie bedzie srodkow na 500 plus. To pewna informacja.

Gość gość
13:07 to nie chodzi o to żeby utrzymać dziecko za 500 zł bo to jest niemożliwe ,chodzi o to że drugie 500 zl.dokładają rodzice więc jest to duża ulga.. dlatego ludzie się decydują na dzieci i o to chodziło,a 500 plus nigdy nie zabiorą !nigdy !będzie tak jak jest w zachodnich krajach.

Gość gość
To masz nieaktualne informacje bo wpływów do budżetu jest coraz więcej. Pieniądze na przyszły rok są zabezpieczone na 500 Plus.

Gość gość
Alw idiotki wierza ze 500 plus przetrwa. Zachodbie kraje. Do zachodbich krajow brakuje nam jakichs 80 lat.

Gość gość
13:04 Ojej jakie wykrzykniki. Ktoś tu się irytuje. Powtarzaj to sobie dzień i noc. Może twoje marzenie się spełni, a jak nie to przynajmniej złudzisz sie że te głupsze postraszysz. Ja myślę że nawet jakby tego nie było to przeżyjemy wtedy ku twemu zdziwieniu, co pewnie cię rozczaruje. Siedzi taka w urzędzie, pewnie ciepłe krzesełko po znajomości i zgrywa wyżyne społeczną.

Gość gość
Budżet się kończy, będą zmiany. ZUS, MOPSy i i wszelkie instytucje przyznające zapomogi, renty, przyjrzą się dokładnie komu i za co. Póki co zaczęły się powroty polskich darmozjadów i dzieciorobów z Niemiec. Tam teraz inwestują w uchodźców

Gość Ale to już było
Urodziłam dwoje dzieci gdy wtedy nie było mowy o 500+ Nie ma co się cieszyć.Jest nadzieja że 500+ zacznie znikać.

Gość gość
Ja też urodziłam dwoje dzieci jak nie było 500 plus a teraz zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko skoro jest 500 Plus.

Gość gość
Oczywiście, że to zniknie, bo to 20 miliardów PLN co roku, tępe dzidy swoimi mikro móżdżkami nie ogarniają takich kwot, one liczą do maks kilkunastu tysięcy, a niektóre te bardziej proste do 500 zł :D A ta wyżej niech dalej wierzy propagandzie, ze są środki, że gospodarka się rozwija, że w ogóle jest z***biscie i pieknie. Za komuny też tak mówili, Wiadomosci na TVP wyglądają obecnie jak partyjny Teledziennik, pupilka prezesa Danuta Holecka zachowuje się jak typowy komuch, az sie niedobrze robi jak słucham tych bzdur. Kazde wydanie Wiadomości wygląda tak samo - rząd robi dobrze, a ta wstrętna niemiecka opozycja krzyczy, rozliczymy tych złodziei !!! - buhaha

Gość gość
Akurat nie oglądam wiadomości tylko cały czas TVN24 Publiczna telewizja u mnie nie jest w ogóle włączana.

Gość gość
To nie chodzi tylko o pis, przecież PO gwarantuje,że jeżeli wygra wybory wprowadzi 500 plus na pierwsze dziecko. Znajdą pieniądze choćby spod ziemi mieli je wyciągać program nigdy nie przestanie istnieć. Nigdzie tak nie ma i nie było i nie będzie że dają a potem zabierają. Skoro raz w roku chcą dawać każdemu emerytowi 500 plus to znaczy że Polskę i na to stać!

Gość gość
Szczerze mówiąc ja wydaję więcej na moje 2 duże psy i 2 koty co miesiąc. Takie bydlaki potrzebują zjeść, zabezpieczyć się przed kleszczami i pchłami, a jak któryś dostanie choćby biegunki to już jest większy wydatek, bo weterynarz kosztuje. Jeszcze szczepienia, odrobaczanie, ale to nie jest stały wydatek co miesiąc. Zwierzęta nie chodzą do szkoły, ani na dodatkowe języki, muzykę czy sporty. Dziecko kosztuje miesięcznie drożej w utrzymaniu niż te bidne 500 zł, ale lepiej te pieniądze mieć niż nie mieć. Dzieci często robią sobie krzywdę, zdarza się, że zęby krzywe i można tą kasę odkładać, żeby zainwestować w ortodontę. To kosztowna impreza, mądrzy rodzice tej kasy nie przepiją. Moi sąsiedzi mają 3 dzieci i odkładają te pieniądze na konto tej 2 dzieci, na które biorą, żeby miały na prawo jazdy w przyszłości i na dodatkową edukację

Gość gość
13:30 nie rozumiesz programu 500 plus ,tu nie chodzi o to żeby utrzymać dziecko za 500 zł bo to jest niemożliwe, to jest dodatek wychowawczy ,drugie 500 dokładają rodzice do dziecka.

Gość Jedynaczka4
Szkoda że ciemnota nie rozumie że wszystko zdrożało 2, a nawet trzykrotnie.Wolała bym żeby były bezpłatne przedszkola, a nie 500+

Gość gość
Niech mi ktoś wytłumaczy, bo nie ogarniam. Jak można tak nisko upaść, żeby komuś zazdrościć głupiego 500+ i przeżywać niewyobrażalne cierpienia psychiczne z tego powodu? Jeszcze wpaść w depresję z tego powodu? Narobić sobie dzieci, aż którąś rozerwie i pasuje ☺☺☺