Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój facet sie nie stara

Polecane posty

Gość gość

Jestem ze swoim chłopakiem od roku. Dużo razem przeszliśmy były gorsze momenty i te naprawdę cudownie. W wielkim mieście jesteśmy zupełnie sami więc chyba nic dziwnego ze jest dla mnie bardzo wazny,nie chcę go stracić ale po tym wszystkim nie wiem jak ratować nasz związek. Nie robi w domu nic (nic poza tym co mu każe zrobic). Uważa ze nie musi sie domyślać. Wystarczy troche chęci zeby zrobić zakupy,przygotować obiad czy sprawic komuś odrobine przyjemności. Jestem z tym sama i to ja nosze przysłowiowe spodnie. Nie robi nic zebym poczuła sie kochana. Często sie kłócimy ale wtedy słyszę "postaram się bardziej" "wszystko sie zmieni" itd. A oprócz jego slow które znam na pamięć nie ma nic. Kilka dni temu obchodziliśmy rocznicę o ktorej tylko ja pamiętałam. Zaprosiłam go do kina zrobilam obiad,ciasteczka nawet sukienkę założyłam. Jest to przykre kiedy tylko jednej osobie zależy a druga po prostu jest i uwaza ze to maksimum. Nie chce go zostawiac bo to ucieczka od problemów ale jak to ratować?

Gość gość
Rok to niewiele, właściwie bardzo krótko. W wielkim mieście są także inni ludzie. To, że przyjechaliście razem nie oznacza że jesteście na siebie skazani. Chcesz żyć inaczej, chcesz mieć u swojego boku fajnego troskliwego partnera na całe życie - rozglądaj się za takim właśnie czlowiekiem. Znam takie dziewczyny, kobiety, które ratowały, poświęcały się i teraz samotnie wychowują dzieci. Daj spokój. Masz jedno życie.

Gość gość
to wróc sie do starego save`a

Gość gość
Facet się nie stara bo mieszkacie już dłuższy czas razem, ma Cię w łóżku kiedy chce, gotujesz i pierzesz mu przysłowiowe "skarpetki", więc JUŻ NIE MUSI SIĘ STARAĆ. Gdybyście jednak mieszkali oddzielnie (jak to dawniej bywało w zwyczaju) - musiałby się starać, bo nigdy nie byłby pewien czy z nim będziesz. Musiałby zaprosić Cię na randkę, kupić kwiaty, coś zorganizować, odprowadzić Cię pod dom... Niestety- te "nowoczesne związki bez ślubu" powodują, że młodzi mężczyźni nie szanują dziś kobiet ale drogie Panie- same na to dałyście przyzwolenie :):):)

Gość gość
20.34- racja. A faceci czesto przeciagaja zwiazek w ktorym (juz) nie kochaja kobiety ale sa z nia z wygody- bo zawsze posprzata, ugotuje, da d...y. Trzymaja sie kobiety ktora przy nich ,,skacze" do czasu az znajda Inna i zakochaja sie znowu.

Gość gość
gość dziś - to ja: 20.34- ciekawe czy to wypowiedź kobiety czy mężczyzny? Ja dodam jeszcze, że te młode kobiety z tych "nowoczesnych związków" to są takie "wieczne konkubiny" a ci jak piszesz "wygodni faceci" traktują je jako "kobiety przejściowe". Taka prawda. Pozdrawiam. Ciesze się, że ktoś docenił moją wypowiedź.

Gość gość
22.31- jestem kobieta :). Niejeden watek tutaj przeczytalam o podobnej tematyce I wiem jak to wyglada, chociaz sama jeszcze nie mieszkalam z facetem. I chyba wole mieszkac Sama...nie ciagnie mnie do slubu ani tym bardziej do dzieci. Jak sie poczyta chocby tutaj watki I widzi wokol jacy sa faceci to wszystkiego mi sie odechciewa...

Gość gość
Oj tam prosta sprawa. Ty się za bardzo starasz. Przestań to on zacznie a jak nie zacznie to odejdź od niego. W związku oboje partnerów powinno starać się tak samo.