Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nowyGROSZEK

egzamin zawodowy asystent osoby niepełnosprawnej czerwiec 2017

Polecane posty

Witam!!! Czy może KTOŚ zdawał w czerwcu tego roku egzamin zawodowy z asystenta osoby niepełnosprawnej ???

Gość gość
Witaj! Egzamin z części teoretycznej mam jutro o godz. 14:00. kompletnie nie wiem czego można się spodziewać. Praktykę natomiast mam 1 lipca. Jakieś wskazówki? Informacje pomocne przy zaliczeniu? Pozdrawiam.

...Ja też jutro o 14:00 startuję z teoretycznym. A jeśli chodzi o praktyczny mam troszkę wcześniej niż TY , więc dam znać co było. Powodzenia!

Gość gość
Witam. Testy to jutro chyba cała Polska zdaje. Ja mam praktyczny 24 o godz.12.00 . Mam stracha. Bo jednak tego pisania dużo, a klucze czasem dość kontrowersyjne są. Jest strona asystenta, ale wszystkie testy i klucze płatne. Ciekawe, czy będzie 1 temat dla całej Polski, bo w tamtym roku chyba 1 był. Może Ktoś zdaje wcześniej praktyczny niż 24- proszę dajcie cynk , jaki opis, czynności i co było tematem opisu. Z góry dziękuję i pozdrawiam. PS.Ja po sobotnim egzaminie napiszę jakie tematy były.

Gość gość
powodzenia nam wszystkim ja też 24,06, mam pisemny jest taka strona z testami darmowymi kwalifikacjew zawodzie.pl

Gość gość
Hej asystenci macie już klucz do testów? Bo ja mam-potrzeba Wam to napiszę.

Gość gość
Witam miał już ktoś egzamin praktyczny z Asystenta osoby niepełnosprawnej .. Podpowiedźcie co było ??

Gość gość
Proszę o jakieś wieści co było! Ja mam w czwartek 22.06. Proszę, dajcie znać jak już mieliście! I pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia!

Gość gość
ja mam 24 praktyczny wiec prosze po jutrzejszym egzaminie co bylo do zrobienia i do napisania

Gość gość
podaj klucz do egzaminu albo podpowiedz gdzie znalezc dzieki

Gość gość
Część będą 2 zadania .Egzamin jest podzielony czasowo 40 min. praktyka 80 min pisanie .Ja zdaje 26 jeśli ktoś ma więcej informacji to dajcie znać bo materiału jest bardzo dużo a nawet książki do zawodu nie ma Masakra stakrotka1@o2.pl

Gość gość
Również jesten przerazona czescia teoretyczna głównie ze względu na slabe przygptowanie ze strony szkoly! Liczę na Wasza pomoc i podpowiedzi czlipcaam sie spoegzamina co bylo na Waszych egzaminach. Egzamin zdaje 1 lipca. Z gory dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

Gość gość
Witam Asystentów. Przepraszam, że zaraz nie podałam klucza do testów, ale obowiązki...1-B,2-A,3-A,4-C,5-C, 6-C,7-D,8-B,9-C,10-A,11-D,12-B,13-C, 14-D,15-B,16-A,17-A,18-D,19-C,20-A,21-B,22-C,23-C,24-B,25-D,26-B,27-B,28-D,29-C,30-D,31-A,32-A,33-C,34-B,35-A,36-B,37-C,38-C,39-A,40-C

Gość gość
dzieki za klucz o praktycznym juz cos wiadomo? ktos zdawal? dajcie znac

Gość gość
Witam. Szanowni asystenci, czy ktoś może obiecał, że podzieli się tematem dzisiejszego egzaminu praktycznego? Zlitujcie się nad przerażonymi sierotkami. Uchylcie rąbka tajemnicy. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich asystentów i sympatyków.

Gość gość
Witam wszystkich przyszłych i obecnych asystentów,czy coś ktoś może już zdawał z praktycznego ,ja mam w sobotę 24,06 to dam co było

Gość gość
Wniosek na co ? Bariery ? Wozek ? Turnus?

Gość gość
Hejka. Dzięki wielkie za podpowiedź. A dobra duszyczko coś więcej szczegółów o egzaminie-o co był ten wniosek-bariery architektoniczne, sprzęt rehabilitacyjny?, czy może jeszcze coś innego? A przypadek- co delikwentowi dolegało? Łóżko było z pacjentem czy bez? i co konkretnie się robiło- zmiana pościeli całkowita czy częściowa, a może słanie łóżka pustego? Sierotki zdające jutro będą Ci dozgonnie wdzięczne. Z góry WIELKIE DZIĘKI.

Gość gość
Jestem właśnie po egzaminie i powiem wam co zapamiętałam

Gość gość

Gość gość

Gość gość
Dawać maile bo dodaje mi tylko jedno zdanie

Gość gość

Jestem właśnie po egzaminie i powiem wam co zapamiętałam było przebranie pościeli, czyli poduszka kołdra prześcieradło i podkład płócienny z manekinem na łóżku a do tego wypełnić wniosek o dofinansowanie podnośnika i tradycyjnie problemy i potrzeby. We wniosku trzeba obliczyć z ceny podnośnika 5200zł, 5% to jest cena jaka wnioskodawca musi zapłacić a 95% to jest kwota dofinansowania . Co tam jeszcze.. ogólnie to był mężczyzna leżący chyba był chory na stwardnienie rozsiane ale z tych nerwów to już nie jestem do końca pewna. Był otyły miał problemy z podjadaniem słodyczy i obfitych posiłków. Był problem z przemieszczeniem go na wózek i do wanny, załatwiał się dosłownie mówiąc w pampersa .samolubny nie interesował się dziećmi, były kłótnie z żoną. Brakowało mu znajomych ,nie wychodził z domu. Przed choroba grał w szachy i interesował się podróżami czy coś w tym stylu. Potrzebował pomocy przy higienie osobistej. No i nie wiem, jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopisze

Gość gość
Dziekujemy bardzo

Gość gość
Serdecznie dziękuję :)

Gość gość
Mam nadzieję że nie było celów działań itp tylko te potrzeby i problemy. Były one podzielone na problemy zdrowotne społeczne zawodowe emocjonalne czy tylko był do wypisania problem

Gość gość
Nie nie, były same potrzeby i problemy i nie były podzielone, oczywiście wszystko było w tekście tak że z tym nie będziecie mieć problemu