Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nowyGROSZEK

egzamin zawodowy asystent osoby niepełnosprawnej czerwiec 2017

Polecane posty

Gość gość
Super, dziękuję za informacje.

Gość gość
Hej.Witam wszystkich. Ja też jestem po egzaminie 24.06. Wszystko jest tak jak pisze ...pati z tym że-przed chorobą grał w piłkę nożną a nie w szachy(chyba że w innych częściach Polski zmieniono treść dla zmyłki), interesował się też literaturą podróżniczą. Trzeba zapisać w potrzebach zagrożenie odleżynami i 12pkt w skali Norton(było w tekście). Dobrze czytajcie wniosek do PFRON bo są dochody jego ale i żony. Rentę ma okresową a nie stałą. DOBRZE CZYTAĆ WSZYSTKO JEST W TEKŚCIE. Piszcie problemy za porządkiem z tekstu. Nie próbujcie ich grupować bo się pogubicie. Mnie wyszło 25 problemów. Czasu jest na styk. Bo problemy wypiszesz szybko z tekstu, ale potrzeby -trzeba się zastanowić bo do 1 problemu może być kilka potrzeb. Nie rozwlekajcie potrzeb-krótko i zwięźle. nie zapomnijcie o potrzebach Maslowa. P.S Szkoda , że tak długo trzeba na wyniki czekać- chyba ,że jak cała Polska zda to ktoś umieści ich na stronie;kwalifikacjew zawodzie-na tej stronie są egzaminy i klucze z poprzednich lat.POŁAMANIA RĄK,NÓG I DŁUGOPISÓW-JESZCZE JEDNO-MÓWCIE DO FANTOMA-czy mu wygodnie, czy się dobrze czuje itp

Gość gość
czy jeszcze moze wiadomo cos na temat egzaminu ? :)

Gość gość
a w tym wniosku co nalezy zaspisac? blagam pomozcie... nie bylo mnie na zajeciach gdy byly wnioski...

Gość gość
Kochanieńki gościu z 12.15 to już bardziej dokładnie na temat egzaminu sie nie da-a chodził gość w ogóle na jakiekolwiek zajęcia? Bo dla Tych co pilnie uczęszczali to buła z masłem. Egzaminy 3-4 lata wstecz to był kosmos i 3 godz .trwały.

Gość gość
a to chyba tego goscia sprawa czy chodził czy nie :) a spytać tutaj przecież każdy może..odpowiadanie nie jest konieczne więc Drogi gościu jesli nie mozesz pomoc to po co te komentarze , nie wiem w czym problem :)

Gość gość
Jeżeli chodzi o wniosek; najlepiej poszukaj sobie wzór w internecie i ogarniesz. Wniosek jest doPFRON o zakup sprzętu?technicznego(nie pamiętam pierwszego członu)na pewno jest technicznego. Patrzyłam do internetu i ten wniosek na egzaminie jest bardzo uproszczony.Prawdziwe są o wiele bardziej szczegółowe. Ty wypisujesz wniosek w jego imieniu. W kratce dajesz krzyżyk (przy tym co do niego pasuje) Na początku dokładnie wszystkie dane (są w tekście). Potem jest stopień niepełnosprawności( on ma znaczny).Potem jest rodzaj niepełnosprawności- to była 1 pozycja o niedowładzie,ew. amputacji rak i nóg-on ma niedowład spastyczny nóg , oraz prawej ręki i jeszcze drżenia tej ręki. Potem jest chyba o rodzaju dochodu-on ma rente okresową, ale jest jeszcze wypłata żony(ja dochód zony wpisałam w ostatnim punkcie- INNE/ALIMENTY-alimenty skreśliłam, bo te niepotrzebne trzeba skreślać. Trzeba wyliczyć z 5200zł(tyle ma kosztować podnośnik)95%-kwota dofinansowania zPFRON oraz5% kwota, którą ma zapłacić pacjent- to wszystko z 5200zł. Trzeba też zliczyć dochody jego i żony(bez zasiłków)i podzielić na 4 osoby w rodzinie. Trzeba też w odpowiednie rubryce napisać nazwę tego sprzętu. Jest też rubryka o nazwie-CEL ZAKUPU-tu piszesz uzasadnienie zakupu. I w zasadzie tyle. Mam nadzieje,że pomogłam.

Gość gość
dziękuję bardzo za pomoc!Doceniam bardzo,że są ludzie którzy potrafią pomóc a nie od razu skrytykować.

Gość gość
Prosze powiedzcie jeszcze jak wyglada w kwestii technicznej ten egzamin. Najpierw jest przebieranie poscieli? robimy to pojedynczo w sali pod okiem komisji? Potem cześć pisemna? Wszystcy wspolnie? Prosze o podpowiedz!

Gość gość
U mnie akurat wyszło tak że byłam sama, a inne osoby ode mnie z grupy były we 2,jesli wejdziesz z kims to u nas bylo tak ze miedzy soba sie dogadywaly dziewczyny i jedna pisala a druga przebierała posciel :) , wchodzisz losujesz numerek i zaczynasz pisać. :) komisja u mnie zwracala glownie uwage na higieniczne mycie rak.

Gość gość
hej czy mozecie wrzucić zdjecie arkuszu pytan z asystenta bo my nie dostalismy a czytajac bede wiedziec co zakresilam z gory dziekuje

Gość gość
Witam Czy ktos pisal tegoroczny egzamin praktyczny z asystenta?

Gość Ania

Hej czy jest tutaj ktoś, kto pisał już egzamin na asystenta osoby niepełnosprawnej sesja styczeń-luty 2019?