Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agutka_86

pomozcie mi go zrozumiec ....

Polecane posty

Witajcie, Postanowilam zalozyc tu watek bo to nie daje mi po prostu spokoju. 2 lata temu poznałam faceta, ktory w swoim poprzednim zwiazku z ktorego ma dziecko , był pernametnie i przed dluzszy okres czasu zdradzany - pisze to bo moze w ocenie sytuacji bedzie mialo to znaczenie. Gdy sie poznalismy , spotykalismy sie przed jakies pol roku stricte w " celach zwiazkowych " . Jednak po tym czasie jak zaczelo byc miedzy nami dosc blisko ;-) Piotr sie wycofal. Dodam tez ze po kazdym razie gdy zostawal u mnie na noc potrafil nie odzywac sie po kilka dni - tak jakby sie wycofywal albo mialam wrazenie przerazala go bliskosc. Po "rozstaniu " spotykalismy sie sporadycznie - mieszkamy w tym samym miescie. Az w koncu po prostu zaczal mnie unikac. Fakt, dzwonił po kilka razy dziennie i dzwoni do tej pory,aczkolwiek spotkania nie proponowal, a na moje propozycje zawsze mial jakies zajecie w tym czasie. Roznie juz miedzy nami bywalo , nie pomaga nawet zerwanie kontaktu bo zawsze sie gdzies napatoczy " przypadkiem " i zaś apiać od nowa ;-) W miedzy czasie sceny zazdrosci, " wywiady wsrod znajomych " w czasie gdy mielismy ciche dni. Wiem, jestem glupia bo mam to na wlasne zyczenie. Piotr posiada rowniez konto na portalu randkowym , gdzie sporadycznie sie z kims umawia - jednak nic powaznego z tego nie wychodzi. Jest facetem dosc skrytym w sobie jesli chodzi o rozmawianie o uczuciach, i nie sposob nic z niego wydusic. Wszystkie inne tematy nie sa tematami tabu . Na pytanie dlaczego mnie unika odpowiada " bo ja taki jestem " . Rozumiemy sie idealnie..i tym bardziej nie jestem w stanie tego zrozumiec. I nie chodzi mi o to zeby go jakos naprawic, tylko sporbowac zrozumiec. jestem takim typem czlowieka ze lubie miec wyjasnione wszystko od a do z - wiem, upierdliwe ;-) Ja mysle o tym w ten sposob - ze w czasie jak zaczelismy sie spotykac, to on sie wystraszyl powaznego zwiazku i dlatego sie wycofal. Unika mnie bo przez tel nie mozna sie zblizyc, a spotkania z kobietami z portalu traktuje jako podbudowanie ego, ktore przez zdrade zostalo mu zdeptane. Dodam ze oboje jestesmy po 30-tce. I wiem po sobie ze to nie jest tak jak pisal Dostojewski ze jak mezczyznie zalezy na kobiecie to o nia walczy .... Jak myslicie? I tak, dam sobie z nim spokoj ale juz sama glupieje :-(

Gość gość
I jak szybciutko znalazlas winna tego ze cwaniak przychodzi tylko podymac i spieprza zeby sie nie wiazac i dmuchac inne - oczywiscie winba temu wszystkiemu jest jego byla!

Gość gość
To po co zostawal na noc?

Gość gość
On ma Cie gdzies, bylas jedna z wielu. Taki czasoumilacz...ale nie zamierza sie wiazac z Toba. Mozesz byc pewna ze jak pozna odpowiednia kobiete I sie zakocha to szybko minie jego ,,strach przed bliskoscia" I sie z nia zwiaze. Odpuscialbym sobie I nie kontaktowalabym sie z nim na Twoim miejscu. Bez sensu ciagnac ta znajomosc.

Gość gość
Rozumiem ze te zdrady bylej to jego wesja, co? A jakim jest ojcem? Poswieca czas dziecku?

Gość gość
Najprościej byłoby szczerze porozmawiać. Był zdradzany, bo z taką zdradzaczką się związał. Biedne dziecko... A teraz albo stosuje uniki bo nie wylizał ran, albo w ogóle jest takim ciapą, dziwakiem, którego kobiety olewają, przedtem wykorzystując. Każdy ma to, na co się zgadza. Trudno powiedzieć. Musiałabym być mocno zakochana, by aż tak wczuwać się w takiego faceta.

Gość gość
Autorko, a czemu ci du/pę zawraca? Jak możesz pisać, że "rozumiemy się idealnie", skoro nie rozumiesz jego zachowania? On jest psychiczny? Co innego myśli, co innego mówi, a coś innego robi? Ty jesteś psychiczna? Bo zdrowy że zdrowym się dogada, tak samo wariat z wariatem. Dajesz się wodzić za nos i tyle. Jestes slaba i nie umiesz przeciąc , zakonczyc definitywnie takiej ciuciubabki.

Gość gość
Oni wszyscy biedni, zdradzani, dzieciaci, ale jak co do czego to sami maja konta na portalach randkowych i obracaja trzy laski w tym samym czasie -biedne, skrzywdzone misie. Szkoda ze nie mozesz zweryfikowac tych opowiesci o bylej - tyle wiesz ile sam powiedzal!

Gość gość
Kupy nie trzyma się to ,co piszesz. Rozumiecie się bez słów, ale zastanawiasz się o co mu chodzi. Bardziej to porozumienie jest chyba w twojej głowie dziewczyno i weź się spróbuj ogarnąć,bo wypadniesz z ręką w nocniku. Jakie ma znaczenia dlaczego się tak zachowuje? Żadne. Zapytaj, może Ci powie. Może się nie wylizał, może nie wie czy chce być na stałe (ty chcesz), może coś jeszcze. Nieważne. Ważne ,że nie chce.

"Az w koncu po prostu zaczal mnie unikac. Fakt, dzwonił po kilka razy dziennie i dzwoni do tej pory" x Unika poprzez kontakt? xxx Rozumiemy sie idealnie..i tym bardziej nie jestem w stanie tego zrozumiec. x Jesteś pewna, że rozumiesz znaczenie słowa "idealnie"? To nie jest synonim "wcale" czy "bynajmniej".

Gość gość
00.13 otoz to

Gość gość
Tak go chciala autorka zrozumiec ze az szybko uciekla z tematu jak ludzie prawde napisali. Mieliscie jej napisac ze to wszystko wina jego ex i ze on jest cudowny i sie zmieni - a wy co?