Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sadzicie o zwiazkach ktore zaczynaja sie od milosci platonicznej?

Polecane posty

Gość gość

czy w takich zwiazkach jest wieksze zagrozenie zdrada?

Gość gość
większe szanse na szczęśliwy związek, uczucie silne stanowi dobrą podstawę stworzenia związku

Gość gość
Patologia ja od razu tracę szacunek do takiej kobiety

Gość gość
związek ma zdecydowanie większe szanse na przetrwanie

Gość gość
na miłości platonicznej powinny być budowane wszystkie zwiazki, bo są trwale i najlepsze

Gość gość
gość dziś Patologia ja od razu tracę szacunek do takiej kobiety x do jakiej i czemu

"co sadzicie o zwiazkach ktore zaczynaja sie od milosci platonicznej?" x Pytasz o związki, które są przeciwieństwem pójścia do łóżka na pierwszym spotkaniu?

Gość gość
Takie związki najlepiej rokuja i ich powstawanie jest naturalne. Tak powinno być, najpierw uczucie które dwie osoby do siebie ciągnie i ono motywuje do stworzenia związku. Najgorsze są związki, gdzie ktoś szuka, umawia się z różnymi osobami, a potem wybiera w kim najbardziej opłaca się zakochać :D i myśli że tak się da. No nie da się, ale niektórzy lubią się oszukiwać :)

Gość gość
W miłości platonicznej brakuje spełnienia seksualnego – właśnie dlatego tak często określana jest mianem czystej miłości. Zresztą, z samej definicji miłość platoniczna to więź dwojga ludzi nastawiona na związek duchowy, a nie cielesne zbliżenie. Platon, grecki filozof, od którego wywodzi się pojęcie miłości platonicznej, twierdził, że to właśnie miłość pozbawiona cielesności i kontaktu fizycznego jest najwyższą formą uczucia, jakim możemy darzyć drugą osobę. Platoniczność jest więc charakterystyczna dla początkowych faz większości związków miłosnych. Na początku charakteryzuje się lojalnością i wiernością partnerów. To pierwsza faza zakochania, kiedy partnerzy patrzą na siebie przez pryzmat różowych okularów, są w siebie bezgranicznie zapatrzeni. Fascynacja, podziw, idealizowanie – to pierwsze uczucia, jakie towarzyszą nam na początku znajomości i nie zawsze uczucia te idą w parze z podtekstami seksualnymi. Te przychodzą dopiero nieco później

Gość gość
taka miłość jest do kitu

Gość gość
13.14 Dla mnie ta miłość okazała się ciężarem. Przygniata mnie do dzis. 4 rok. Już jest ok , funkcjonuje i jakoś idę do przodu Jest jeszcze jeden minus takiej miłości, mimo upływu czasu nie potrafię zapomniec.. Także o ile mozna spełnić się w tej miłości to musi być coś pieknego. Gorzej a nawet okropnie trudno jest wtedy kiedy nie można zrobić nic z takim uczuciem..

Gość gość
Zakochałem się platoniecznie, jak sie pozniej okazalo z wzajemnością, tylko że związek z tego nie wyniknal

Gość gość
Taka miłość rozumu komuś nie doda. Całe szczęście że nic z tego nie wyszło.