Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Licencjat

Polecane posty

Gość gość

Hej, pani sekretarka nie była w zbyt dobrym humorze i nie chciała udzielić żadnych pomocnych informacji. Czy można podpytać recenzenta i promotora o pytania? :) W dokumentach, które trzeba złożyć przed obroną jest napisane, że praca ma zawierać dwie strony tytułowe: jedna w języku polskim i jedna w języku pracy. Jeśli moja praca jest po polsku to jest tylko jedna strona tytułowa, tak? Jak jest odpis i suplement, to mogę prosić tylko o odpis w angielskim czy innych językach też i w ilu kopiach? I czy suplementy do nich są bezpłatne? Bo za odpis wiem, że trzeba zapłacić. Co kupić komisji? :) Czy praca musi być podpisana przez promotora? U nas składa się do sekretariatu tylko jedną wersję. Jeśli tak to gdzie i co ma wpisać?

Gość gość
1)Można zapytać promotora i recenzenta o pytania. Wiadomo, że nie powiedzą ci dokładnych, ale jak będą uprzejmi i mili powiedzą Ci na czym powinnaś się skupić. 2)Nie rozumiem co to jest język pracy, pierwsze słyszę o takim czymś. Wydawało mi się, że prace pisane na polskiej uczelni powinny być w języku polskim. Tak przynajmniej było zawsze. Może coś się zmieniło 3)Suplement jest w języku polskim, w języku angielskim czy innych może być dodatkowo płatny. Bo to jest ekstra robota ze strony uczelni. Każda uczelnia ma swoją politykę, musisz dopytać lub doczytać na stronie uczelni. 4)My kupowaliśmy komisji kwiaty i słodycze, niektórzy przynosili ciasta, kawę. Najważniejszy jest promotor i on powinien być potraktowany osobno. Ładnym prezentem jest elegancki, drogi alkohol dla kobiety np. wino, dla mężczyzny koniak. 5)Praca musi być podpisana przez promotora. Na stronie uczelni, powinnaś mieć specjalny druk, na którym w puste pola wpisujesz swoje dane, tytuł pracy, imię nazwisko promotora. On to podpisuje.