Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

która rodziła ze znieczuleniem zewnątrzoponowym?

Polecane posty

Gość gość

Jak to wyglądało? Kiedy dostałyście pierwszą dawek? Ile w sumie miałyście dawek? Pomogło? Poród bolał?

Gość gość
Ja nie, Bo u mnie po odejściu wód dziecko urodziłam po Max godzinie. Ale jesli kobieta meczy sie kilka/kilkanaście godzin to nie mam nic przeciw. Nasilające sie skurcze przed odejściem wód sa wg mnie do przeżycia, nie ma sensu sie nakręcać czytaniem, ze to tak Boli, ze sie błaga o znieczulenie, bo u mnie tak nie było, a bałam sie bardzo porodu.

Gość rodzić po ludzku
Ja miałam cały czas podłączona maszynę, która ustawił anastezjolog.wciskalam sobie guzik i maszyna aplikowala mi znieczulenie.potem anastezjolog zwiększył mi dawkę jak juz czułam bol i znowu wciskalam guzik.czulam parcie jak na kupę (przepraszam za wyrażenie ) i urodziłam. Czulam coreczke jak wychodzila.Pozszywali mnie.wyjeli cewnik i po wszystkim. Bardzo polecam.magiczne przeżycie. Żadnych powikłań nie mam.anastezjolog mnie poinstruowal ze powikłania występują tylko jak ktoś się rusza w momencie wbijania igły. Przed tym też znieczulaja wiec ok było i nawet się nie ruszyłam. Chociaż te wbijania igły mnie przeraża lo. Urodziłam syna i córkę ze znieczuleniem.Oba porody mega przeżycie .Dzięki temu znieczuleniu od razu chciałam drugie dziecko. Zaszłam w ciążę 4 miesiące po porodzie.moge powiedzieć, że rodziłam po ludzku.

Gość gość
22.25 Miałam podobne odczucia, zwłaszcza z tą kupą :-) Naprawdę prawie nie bolało :-)

Gość gość
Ja też chciałam znieczulenie,ale mi nie dali. Ból okropny. Nigdy więcej. Ja nie rodziłam po ludzku niestety.

Gość gość
22.37 Przykro mi. Niestety taka Polska. Trzeba się wcześniej dowiadywać i szukać szpitali, w których znieczulenie jest dostępne jeśli komuś bardzo zależy.

Gość gość
Rodziłam tak w prywatnej klinice ponad 20 lat temu. Nic nie bolało, dziecko urodziło sie zdrowe i wszystko było ok. Rozmawiałam z lekarzami , żartowaliśmy a jak nadchodziły parcie to brałam sie do roboty, po trzech takich akcjach urodziłam. Zszywali mnie tez bez bólu dopiero kiedy zeszlo znieczulenie czułam ranę . Po dwóch dniach byłam w domu.

Gość gość
Dostalam znieczulenie po godzinach porodu, kiedy rozwarcie bylo na 4 cm. Mialam bardzo dlugi porod i tak, pomoglo na bol. Ale niestety ostatecznie mialam cc, corka byla zle ulozona, tetno zaczelo spadac. czyli te moje godziny bolu bez znieczulenia i tak raczej poszlyby na marne.

Gość gość
Gosciu z 22.11 Doceniam, ze nie chcesz straszyc autori ale kazdy przechpodzi porod inaczej. Moj drugi porod owszem dalo sie przezyc, nie mialam znieczulenia. Ale pierwszy... do tej pory te wspomnienia sa straszne. Bol byl nie do opisania. Chyba lepiej jednak wybrac szpital oferujacy znieczulenie. Autorko, jak bedziesz miala lekki, szybki porod to nie musisz go przeciez brac. A jak bedziesz czula, ze nei dajesz rady to przynajmiej bedzie ta opcja.

Gość gość
Co za mamusie. Gadaja na kobiety z CC a same ida na latwizne i biora ZZO. Przeciez wy jestesciw wytrwale bohaterki po co wam ZZO. ? W kazdym watku ublizacie kobietom po operacjach.

Gość gość
Genialne fantastyczne! Dostałam po 17 h porodu przy rpzwarciu 5-6 cm w ciągu 30 minut miałam 9 cm gdyby nie one to niewiem ile bym rodziła. 2 h później synek był na świecie.