Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja siostra chce żeby rodzice sfinansowali jej wesele

Polecane posty

Gość gość

Moja młodsza siostra jest w fazie planowania ślubu i oboje z narzeczonym doszli do wniosku że moi rodzice powinni sfinansować im wesele bo to obowiązek rodziców podobno,trochę mnie to zdziwiło bo ja jestem 4 lata po ślubie i na wszystko zarobilismy z mężem sami,jedynie moja mama się uparla że przystroja kościół i dołożą do wiejskiego stolu,a on chcą żeby moi rodzice kupili i zapłacili za wszystko ( oprócz garnituru pana młodego),bo siostra nie pracuje a jej narzeczony nie zarabia wiele,moja mama się zdziwiła a ojciec kategorycznie się nie zgodził zapłacić za całość,powiedział ze mogą z mamą zapłacić 1/3 kwoty,a resztę niech sami zbierają,siostra jest w ciąży ale upatrzyla sobie suknię za 4 tyś. Wesele w hotelu,próbowałam z nią pogadać bo strasznie poklocila się z rodzicami,ale usłyszałam,że skoro ona jest najmłodsza w rodzinie to powinni jej dac te pieniądze,ręce opadają

Gość gość
Moja siostra też tak chciała,rodzice wzięli kredyt i do dziś splacaja-zastaw się a postaw się,a rodzice pana młodego dlaczego się nie dorzucą???

Gość gość
Skoro chcą być dorośli to niech sami zarobią na wesele,nie rozumiem takiego żerowania na rodzicach,wstyd,tak jak wyżej koleżanka napisała dlaczego rodzice pana młodego się nie dołożą skoro to podobno obowiązek rodziców,chce mieć sukienkę za 4 tyś. To niech idzie do roboty i zarobi na nią.

Gość gość
Haha dobre PROWO. Gowniara w ciąży, nie pracuje, narzeczony jakis niezaradny, ta zada opłacenia wesela i kiecki za 4 tys. A jesli to prawda, to widać ktora z sióstr jest czarna owca, typowym nieudacznikiem.

Gość gość
Niestety żadne prowo,rzuciła studia,bo wyjechali za granicę do pracy,wrócili z 600 euro w kieszeni i okazało się że jest w ciąży,na pytanie o jego rodziców,ojciec usłyszał że jego rodziców nie stać się dołożyć a naszych stać

Więc niech poczekają ze ślubem aż im się bachorek urodzi. Zarobią i mogą się chajtać. Co to za reguła w ogóle, że jak ciąża to od razu ślub? To jest chore! I jeszcze od rodziców brać pieniądze? Pokaż jej mój wpis i przekaż, że jest jeszcze gówniarzem ;)