Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekarka z tatuazami

Polecane posty

Gość gość

Poszlibyście do lekarza, który jest wydziarany w widocznych miejscach?

Gość gość
Tak.

Gość gość
nie!

Gość gość
dlaczego nie?

Gość gość
Oczywiscie ze tak. To tylko tatuaze. Ludzie robia widły z igły.

Gość gość
Bo to nieprofesjonalne tatuaż w widocznym miejscu e taki specyficznym zawodzie to raz a dwa tatuaże to pewien styl bycia jakieś przejścia skoro ktoś "ozdabia "tak ciało. I osobiście by mi to przeszkadzało. Tyle. Pytasz to wyrażam swoje zdanie.

Gość gość
Znam lekarza z tatuażami, to takie seksowne mrrr :D Ale kobiecie lekarce nie pasuje.

Gość gość
Lekarz z tatuazami to lekarz, który źle leczy? Nie rozumiem, wpływa to na jakość jego pracy?

Gość gość
Nie no jasne bo lekarz musi podobać się prostej babie, którą leczy.

Gość gość
Pytam odnosnie tatuaży u kobiet. Jestem na medce aktualnie i chce sobie zrobić przedramie. Fakt faktem, że odwzorowujący moją pasje jaką jest medycyna, ale jednak wole znać opinie ludzi :)

Gość gość
Mi to nie przeszkadza, ale pamiętaj o tym, że jest masa starych i agresywnych bab, które przywalą się do wszystkiego. Prędzej podarowałyby młodemu lekarzowi niż lekarce. Na Twoim miejscu wybrałabym inne miejsce.

Gość gość
Generalnie mam zamiar isc na anestezjologie, wiec praca przy operacjach, ewentualne zbieranie wywiadów. Krytyki się nie boje, ale wiadomo, że nie ma co stresować obłoznie chorych. Inne miejsce odpada, bo mam po wypadku paskudne blizny na przedramieniu i chciałam to zakryc :)

Gość gość
Rob, jak beda chorzy to sie nie beds tatuazem przejmowac

Gość gość
Jak chcesz iść na anastezje to rób. Myślałam że może będziesz przyjmować prywatnie ale skoro nie to Twój wygląd nie powinien mieć znaczenia. Jest jednak kilka "ale", licz się z tym że niektórzy pacjenci będą rezygnować z Ciebie jako lekarza a drugie ale...plany się zmieniają, miejsca na specki też więcej nie nastawiaj się że będziesz anestezjologiem.

Gość gość
Ja byłam raz u dentystki co miała tatuaż na szyi, nie podobało mi się to i nie poszłam do niej więcej wogole nie lubię tatuaży i nie wiem co ludzie w tym widza tym bardziej ze to boli jak robią tatuaż

Gość gość
Nie. Tatuaz jest oznaka problemow psychicznych. Kiedys dziewczyny sie ciely, teraz sie tatuuja.

Gość gość
Plany mi się nie zmienią. O dziecka chciałam być anestezjologiem, teraz koła i generalnie na praktykach siedze z zabiegowcami. Miejsce na specke mam zaklepane juz od początku 2 roku :) W prywatnym gabinecie miałabym w nosie czy ktoś zrezygnuje ze mnie, bo na to miejsce wskoczyłoby 10 innych. W publicznym szpitalu nie ma czegos takiego (przynajmniej nie u nas w klinice) jak wybór anestezjologa do operacji, bo to nie koncert zyczeń. Chodzi tylko o reakcje i mozliwosc tych własnie pretensji, agresji i zali do ordynatora :)

Gość gość
gość dziś Nie. Tatuaz jest oznaka problemow psychicznych. x Jakieś badania dotyczące tego stwierdzenia czy to domysły samozwańczego psychiatry?

Gość gość
dziś Niejeden już tak mówił. I to jednak jest trochę koncert życzeń, widać że spałaś na etyce czy prawie medycznym... :D

Gość gość
Haha, problem obecnych czasow. Nic bez badan, zapewnien "pseudoekspertow", na zdrowy rozum juz spoleczenstwo nie bierze :) Nikt nie zrobi badan szkodzacych biznesowi, ktory przynosi coraz wieksze zyski. Lepiej karmic hydre niz jej uciac leb :)

Gość gość
tatuaż to pieczęć szatana

Gość gość
Jak coś się pacjentowi nie będzie podobać to z uśmiechem pytasz 'to chce pan tę operację czy nie?" i koniec dyskusji. Jak sama powiedziałaś, to nie jest koncert życzeń.

Gość gość
19:21 Pismo Święte nie zabrania tatuowania. Poczytaj o chrześcijanach, którzy tatuowali sobie krzyż na ręce.

Gość gość
stary testament zabrania, podobnie jak zabrania obcinania włosów i noszenia ubrań z więcej niż jednego rodzaju włókna.

Gość gość
dziś Pacjent ma prawo zmienić lekarze jeśli tego chce. Nawet znalazłabym Ci odpowiedni dokument ale jestem w podróży i mi się nie chce :p Jeśli Cię to interesuje to poszukaj np. w dokumentach wydanych przez rzecznika praw pacjenta.

Gość gość
Dzięki Chrystusowi przeszliśmy do NT.

Gość gość
a w praktyce nikt nie będzie ściągał innego lekarza bo pacjent ma idiotyczny powód - nikt nie przyjmie argumentu "nie podoba mi się wygląd tej osoby" jako wystarczającego powodu żeby przeciągać czas przeznaczony na operację.

Gość gość
dziś Czyli nie znasz praktyki. Pacjenci są coraz bardziej roszczeniowi i coraz lepiej poinformowani co do swoich praw.