Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pcos??

Polecane posty

Gość gość

dZiewCzyny mam trochę inne pytanie Naczytalam sie o pcos i boje sie.. Juz od czasów "dojrzewania" miałam owłosienie na brZuchu,klatce piersiowej,sutki itd Miesiączki zawsze były regularne jedynie i nie mam problemów z otyłością Czy lekarz podcZas badań ginekologicznych mógł już dawno rozpoznać pcos więc jeśli nic nie mówił to tego nie mam? U mnie jedynie występuje tylko to owłosienie ale jakoś sie obawiam.. Od kilku lat zabezpieczam sie tabletkami.

Gość gość
Musiałabyś mieć zbadane hormony i usg jajników zrobione i sprawdzone czy masz owulację. Hirsutyzm sam w sobie może być objawem ale może też występować bez podłoża hormonalnego. Najlepiej skonsultuj się z endokrynologiem.

Gość gość
Ja mam pcos i hirsutyzm. Wszystkie hormony w normie, tylko testosteron w gornej granicy normy. Jako nastolatkabylam bardzo szczupla, sylwetka idealna, miesiaczki regularne, ale cykl ok 34 dniowy. Zdarzalo sie, ze 2 razy w roku dluzszy o 3 tyg. Tycie wystapilo dopiero po 30-ce. Usg jajnikow - wiele malych cyst, typowy obraz tej choroby. Jesli bierzesz pigulki, to i cykle sa regularne. Udaj sie do ginekologa, niech wykona usg dopochwowe.