Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja sąsiadka ochrzcila dziecko dopiero jak mialo 3 miesiace...masakra

Polecane posty

Gość gość
A myśmy wcale nie ochrzcili i nie zamierzamy tego robić.

Gość gość
Ja też mieszkam na wsi ale takiej bliżej miasta ,dzieci chrzciłam jak miały 2 miesiące i wszyscy się dziwili że tak szybko, bo u nas w kościele chrzczą dzieci 6 -10 miesięczne. Jednak ja jestem za tym żeby dziecko ochrzcić możliwie jak najszybciej póki jest takie malutkie to całą mszę prześpi. Mój mąż był chrzczony jak miał 3 tygodnie, ja miałam 4 miesiące.

Gość gość
na pierdziele XXI wiek a takie średniowiecze i biedota umysłowa proponuje autorce by zajęła się swoim życiem, swoimi dziećmi i swoją dupą

Gość gość
i masz rację, pisowce winny takim matkom zabierać 500+ na dziecko jeżeli dziecko nie jest wychowywane po katolicku

Gość gość
19:00 chcesz zablysnac oczerniajac chrzescijanstwo, ale wiesz, ze mamy wolnosc wyznania w kraju, a ty nie masz prawa obrazac innych za to, jaka religie wyznaja? Mysl, co sobie chcesz, ale nie upubliczniaj tego. Zwlaszcza, ze gdyby nie chcrzescijanstwo, to dalej bys siedziala w sredniowieczu. Troche doucz sie, biedna istoto, dopiero wyglaszaj opinie. Chrzescijanstwo mialo istotny wplywa na zycie duchowe, moralne, etyczne w dawnych czasach. Pierwszymi ksiegami, ktore uczyli sie czytac ludzie, byly wlasnie swietymi ksiegami. To samo tyczy sie przeroznych uczonych i myslicieli. Niejeden zakonnik czy filozof chrzescijanski ze sredniowiecza moglby cie ''zagiac'' w sprawach umyslu. Wiec zanim palniesz swoja madrosc, poczytaj, doucz sie.

Gość gość
Chrześcijanie mordowali na wyprawach krzyżowych i palili ludzi na stosie

Gość gość
Poczytaj o inkwizycjach. Tylko z wiarygodnych zrodel. Nie o chrzescijanstwo chodzilo, tylko jak zwykle o wladze. Zreszta, w tamtych czasach ludzie znali tylko takie sposoby rozwiazywania konfliktow. Chrzescijanstwo na przelomie wiekow przeszlo wielka przemiane. Juz nikt nie pali na stosach. W przeciwienstwie od islamu, chrzescijanie sie rozwineli umyslowo. Jak mnie smieszsy, gdy ktos celowo uderza w chrzescijan, by prowokowac klotnie w oczekiwaniu, ze nadstawi drugi policzek. A gdy do tego nie dochodzi, to jedno wielkie zdziwienie, ze chrzescijanin daje po sobie jezdzic... Ale chrzescijanin nie znaczy glupi. Bog, oprocz drugiego policzka dal nam takze rozsadek.

Gość gość
P.S w czasach, gdy ludzi palono na stolach za herezje, nikt nie slyszal o negocjacjach, poprawnosci politycznej, prawach czlowieka, itd.Wraz z rozwojem oswiecenia rozwinal sie takze humanitaryzm. Tyle ze oswiecenie i chrzescijanstwo od wiekow szlo w parze, nikomu nie zawadzalo byc czlowiekiem oswieconym, a jadnczesnie chrzescijaninem. I atk bylo az do teraz, gdy ludzie probuje postawic swiat na glowie. Bo niby jak mozna byc czlowiekiem oswieconym i katolikiem jednoczesnie, prawda? Ano kiedys ludzie mogli byc. Teraz ci ludzie jacys tacy malo zdolni sa i dwoch rzeczy na raz nie potrafia ;) oswiecony to u nich synonim ateisty ;D

Gość gość
Mój miał 3.5:) koleżanki 8 miesięcy. Każdy chrzci jak uważa i nikomu nic do tego:) słabe provo do gownoburzy.

Gość gość
To teraz kapcie Ci spadną.. My chrzcilismy dziecko w wieku 8 miesięcy i to podczas naszego ślubu. a uroczystość była przepiękna.

Gość gość
Moja ma 16 ... lat i nadal nie ma chrztu. Jakoś się źle jej z tym nie jest. Dajcie dzieciakom wybór.