Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesiączka 2 tygodnie wcześniej!

Polecane posty

Gość gość

Hej mam 19 lat i ostatnio okres skończył mi się 2 czerwca i na nowo pojawił się 20 czerwca. Mam ogólnie dość długie cykle ok 35 dni + 4 dni krwawienia więc okres powinien pojawić sie na początku lipca ( za około 2 tygodnie ). Pojawił się mocny ból podbrzusza mocniejszy niż zwykle przy okresie. Czy to ze względu na stres ? Ostatnio dosyć czesto mi towarzyszy. Nawet w ten sam dzień gdy pojawiła miesiączka ktoś wybił u mnie w domu szybę. Dodam że kocham się z chłopakiem ( z zabezpieczeniem ).

Gość gość
Poczytaj o krwawieniu owulacyjnym. Jezeli to nie to, to do gyna.

Gość gość
Za mocne krwawienie jak na owulacyjne :/

Gość Cleo1976
Ja bym jednak normalnie stawiała na krwawienie owulacyjne -nawet jeśli ktoś "zawsze ale to zawsze" ma cykle określonej długości, od czasu do czasu może się przydarzyć cykl znacznie krótszy lub dłuższy (dlatego kalendarzyki nie są skuteczne-co innego obserwacje płodności).Ale miesiączka normalnie występuje 10-18 dni po owulacji, więc jeśli owulację miałaś wyjątkowo wcześnie, miesiączka w dwa tygodnie po poprzedniej jest jak najbardziej możliwa.Oczywiście, silny lub/i długotrwały stres też może wpłynąć na tak na opóźnienie, jak i przyspieszenie okresu.Opisywano przypadki kobiet, które dostawały miesiączki np.w wyniku wypadku samochodowego.Kiedyś tak bardzo przestraszyłam się, że jestem w ciąży, że miesiączka wystąpiła o 10 dni wcześniej.:)To się zdarza.A jeśli to nie krwawienie owulacyjne ani nie miesiączka, to może objaw jakiejś infekcji lub endometriozy.W razie wątpliwości idź do lekarza.

Gość gość
Ginekolog to jedno, ale piszesz o stresie, a to tez ma ogromny wpływ na cykl i tu raczej ginekolog nie pomoże. Nie myślałaś może o konsultacji z psychologiem? Jakbyś nie chciała chodzić do psychologa w swoim mieście, to teraz dobrym rozwiązaniem jest terapia online, sama mogę polecić e-poradnia.com. Jak się do nich odezwiesz, to pomogą dobrać specjalistę konkretnie do Twojego problemu.