Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joasia33

Zioła, które zahamują apetyt na słodycze

Polecane posty

1. Apetyt na słodycze pokonają zioła i aktywność fizyczna Zioła i przyprawy cieszą się coraz większą popularnością. Dowiadujemy się nieustannie, jak wiele korzyści niosą dla naszego zdrowia. Niektóre z nich przyspieszają przemianę materii, inne wspomagają spalanie tłuszczów, a są i takie, które ograniczają chęć sięgnięcia po słodkie przekąski. Dietetycy przekonują jednak, że najlepszym sposobem na pozbycie się ochoty na batoniki jest aktywność fizyczna. I nie chodzi tu wcale o morderczy trening, ale o dawkę ruchu dostosowaną do naszych możliwości. Gdy spacerujemy lub jeździmy na rowerze nie myślimy o tym, by zjeść coś słodkiego. A jakie więc zioła warto mieć pod ręką, by choć trochę zmniejszyć apetyt na słodycze? 2. Morwa biała Morwą białą zainteresować powinni się zwłaszcza diabetycy, gdyż naukowcom udało się dowieść, że liście tej rośliny obniżają poziom glukozy we krwi i zwiększają ilość wydzielanej insuliny. Jej stosowanie zaleca się pomocniczo w leczeniu cukrzycy typu Morwa wspomaga również proces odchudzania. Nie tylko hamuje apetyt na słodycze, ale też zmniejsza w organizmie ilość wchłanianych węglowodanów. W liściach tej rośliny znajdują się ponadto flawonoidy, które wykazują działanie antybakteryjne i przeciwwirusowe.

Gość gość
ja mam cukier ok hipoglikemie reaktywna a c-peptyd niski wiec bron boze nie pilabym morwy, nie dosc ze obnizalaby mi jeszcze cukier to i insuliny wiecej by mi sie wydzielalo i trzustka szybciej by mi sie zajechala