Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćsmutny

Intrum Justitia

Polecane posty

Gość gośćsmutny

Poproszę kogoś o radę. W 2014 roku mając umowę z Plusem, na doładowania po 50zl, mając 20 lat w technikum, straciłam telefon-skradziony. Jako że zostały mi 4 doładowania, a wyjeżdżałam zagranicę, nie zapłaciłam tego. Jaka byłam głupia! Wróciłam z Niemiec, w domu czekał list że w powodu braku dostarczenia dokumentów przez Polkomtel, sprawa zostaje umorzona. I poszło w zapomnienie. W tamtym roku zaczęły mnie nękać telefony z I.J. pobiegłam do plusa, dowiedziałam się że mój dług został tam sprzedany 21.05.2015..jednak nawet Pan z obsługi powiedział mi po cichu że jest to dość podejrzana firma. Dzisiaj dostałam pismo z sądu nakazem zapłaty. Co mogę zrobić, jeśli zapłacić jak zrobić to tak żeby pieniądze nie zostały zdefraudowane (bo o takich przypadkach słychać w tej firmie) i żeby sprawa się zakończyła?

Gość gość
Bzdura. To jest normalna firma której np bank sprzedaje dług dłużnika

Gość gość
Poczekaj az przyjdzie komornik ii zabierze ci wszystko co masz!!! A poważniej: masz dług? To. qźwa, go spłać!!!!!!! Zamiast szukać gowna w miodzie...

Gość gośćsmutny
To skąd takie opinie w Internecie? Dlaczego podają co.rusz inne nr konta? Dlaczego kiedy dziwnie i proszę o umowę lub coś w tym stylu Pani wręcz się śmieje i mówi że mam konto mam wpłacać i tyle? Skąd słowa pracownika? Skoro normalna firma jak.podpisax z nimi ugodę żebym była pewna że po przelewie jestem czysta?

Gość gośćsmutny
Ale poziom prezentujesz, aż mi Cię żal. Owszem mam.dlug błąd młodości i z chęcią go spłacę.

Gość gość
Jaką ugodę? Ugody to trzeba było szukać przed wyrokiem sądowym. Teraz czas na ugody już minął.

Gość gość
"Ale poziom prezentujesz, aż mi Cię żal. Owszem mam.dlug błąd młodości i z chęcią go spłacę." To na h/uj czekasz? Na oklaski?? Pozimie ty....

Gość gośćsmutny
No dobrze. Minął to minął. Zapłacę, 2000zl nie majątek. Ale jakieś potwierdzenie chyba powinni.mi dać? Skoro nr który podali na liście to nr konta osoby która tam.pracuje? Co zrobić żeby wyjść na czysto?

Gość gość
Potwierdzeniem wpłaty na konto jest.... UWAGA!!! potwierdzenie wpłaty na konto ;) p.s. ŚCISLE TAJNE - można je sobie wydrukować. (tylko nie mów o tym nikomu- ćśśśśś)

Gość gośćsmutny
A nie potrafisz czytać?!?! Konto które mam.podane jest na nazwisko Król, bez żadnych podpisów, sama mogę sobie takie wydrukować, nikt nie odbiera żeby to zweryfikować. Mam tak sobie dać 2000zl? Czekam na poradę kogoś mądrego a nie głupków którzy będą mnie obrażać bo nie zapłaciłam w młodości faktury za 200zl. Oddam nie.marrw się, tylko legalnie a przed tą firma ostrzegają wszysxy

Gość gośćsmutny
O następny geniusz. :) I co sobie zrobię z potwierdzeniem wpłaty na konto w Millenium Panu Król? Jak udowodnię że to I.J? Jacy wy mądrzy, dwu letnie dziecko szybciej by zrozumiało o co.mi chodzi

Gość gość
Skoro sąd wydał nakaz zapłaty, to w piśmie z sądu masz numer rachunku, który ciebie interesuje. To już nie twoja sprawa co to za numer bo w razie czego to ty masz się wykazać wpłatą na ten numer. Druga sprawa i ważniejsza. Czy to jest sądowy nakaz zapłaty w postępowaniu nakazowym? Masz informacje o możliwości odwołania? Powinnaś się odwołać z powołaniem na przedawnienie roszczenia z tytułu sprzedaży dokonanej w zakresie działalności przedsiębiorstwa. Ale ty musisz podnieść zarzut przedawnienia, właśnie w odwołaniu. Jeśli tego nie zrobisz lub zrobisz zbyt późno, nakaz będzie do wykonania dla komornika. Nie mam pisma w ręku - nie będę ci konkretnie radzić. Przeczytaj, sprawdź z necie albo się z kimś konsultuj i wysyłaj sprzeciw niezwłocznie. A wy tak radośnie nie stawajcie po stronie lichwiarzy i innej maści kombinatorów. Teraz wiele firm działa na zasadzie wyszukiwania paragrafów w umowie na niedawnych kontrahentów i polowania z użyciem kar umownych i innych sztuczek. Każdy może paść ofiarą takich i podobnych procederów.

Gość gośćsmutny
Dziękuję bardzo bardzo!!! W końcu ktoś kto doradził. Czytałam już o sprzeciwie, ale czy mogę zglosic sprzeciw skoro dług jest z 2014 roku, a wykupiony w maju 2015? Nakaz zapłaty w.postepowaniu upominawczym