Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przygotowanie się do narodzin dziecka POMOC

Polecane posty

Gość gość

Witam , jestem już w 8 miesiącu ciąży, niedługo mój skarb przyjdzie na świat, jak mam się do tego przygotować. Czytałam taki artykuł http://frameart.pl/jak-przygotowac-sie-do-narodzin-dziecka/ , ale nie wiem ile jest w tym prawdy. Proszę o jakieś rady. Pomóżcie mi bo się strasznie boje.

Gość gość
Wyluzuj. Mam jedna uwagę: dziecku niepotrzebna jest poduszka w pierwszych miesiącach życia.

Gość gość
Poduszka niepotrzebna, kołderka na początku tez niekoniecznie - u nas córka przez pierwsze tygodnie spała w rożku, a potem pod kocykiem. Z ubrankami jak najbardziej nie ma co przepłacać, bo szybko robią się za małe. Nie też ma sensu kupować jakichś udziwnianych ubranek, przez pierwsze miesiące w zupełności wystarczą body+półśpiochy albo kaftanik+śpiochy. Jeśli planujesz karmić piersią to obowiązkowo stanik do karmienia, wygodnie jest z poduchą "rogalem", przyda się laktator. Jeśli chodzi o kąpiel to nam na początku bardzo przydał się plastikowy "fotelik" do wanienki, dużo łatwiej moim zdaniem bez stresu wykąpać noworodka. Na "pocieszenie" dodam, że mi się wydawało, że mam wszystko, a przez pierwszy tydzień po porodzie mąż jak szalony śmigał po sklepach:P Prawda jest taka, że na pierwsze dziecko nie da się za bardzo przygotować, szczególnie psychicznie. Ale nie panikuj, przed Wami dużo stresu, ale też wiele wspaniałych chwil:) A kwestie pielęgnacyjne opanowuje się w mig.