Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak poradzic sobie ze strasznym przetluszczaniem sie twarzy?

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny, może wy trochę pomozecie :( Trądzik mam juz od prawie 8 lat (mam 17). Mialam poprostu wielka bombe na twarzy, wszystko czerwone porozdrapywane pryszcze podskorne itd, natomiast kilka lat temu wyjechałam do Włoch i można powiedzieć ze slonce "wypaliło" mi ten najgorszy trądzik. Teraz od czasu do czasu mnie mocniej wysypie, ale jakieś krosty właściwie mam ciągle. Ale z tym nie ma juz największego problemu. Najgorzej jest ze swieceniem sie i przetłuszczaniem twarzy :/ Jak wstaje rano to dosłownie LEJE mi sie z twarzy. To samo jak sie pomaluje, i tak naprawdę żadne kremy czy podkłady nic nie pomagają. Gdy uzyje pudru, to mat utrzymuje sie gora 15 min. No i oczywiście wagry. Prawie każdy je ma ale z reguły na nosie i brodzie. Ja mam je na całej twarzy. Na nosie najwięcej ale są nawet na policzkach czy przy uszach. No dosłownie wszędzie, juz mam tego dość :((

Gość gość
Jest cos świetnego , kosmetyki Mary kay zestaw do cery normalnej i tłustej , super , i mąka ziemniaczana jako ,puder transparentny, polecam

Gość gość
dobry jest zel do mycia twarzy under 20 anti acne

Gość gość
Tym żelem u20 myje twarz, ale nic nie daje :( A gdzie są dostępnie te kosmetyki mary kay?

Gość gość
Taki poważny trądzik to jest sprawa dla dermatologa. Słońce jest początkowo sprzymierzeńcem, ale na dłuższa metę działa odwrotnie niz na początku - trądzik moze sie nasilić. Kosmetyki drogeryjne nie pomogą, juz na pewno unikaj tych z alkoholem - przesusza cerę, a przesuszona broni sie, jeszcze mocniej sie przetłuszczając. Cera tłusta rownież potrzebuje nawilżenia - pij duzo wody. Pójdź czasem do dobrej kosmetyczki, ktora oczyści buzie. Zainteresowałbym sie bardziej naturalnymi kosmetykami, a nie naszpikowanymi parafina i alkoholem, popularnymi środkami. Ale mowię - przede wszystkim dobry lekarz, ktory wprowadzi dobre leczenie.

Gość gość
Przede wszystkim nie wyciskaj,to roznosi pryszcze jeszcze bardziej.Idz do dermatologa,przepisze ci cos,a jak to nie pomoze to szukaj na własna rękę,są dobre kosmetyki na trądzik,zależy ile chcesz wydac kasy.sa tez tabletki,ale chyba drogie i troche szkodzą,zalezy na ile jestes gotowa i ile masz kasy,w pierwszej kolejnosci idz do dermatologa,bardzo sie dziwie ze jeszcze tego nie zrobiłas

Gość gość
Smieszą mnie porady typu,,idz do dobrego lekarza''.A skad wiedziec który jest dobry?Poza tym jako osoba która ma sporo problemów zdrowotnych wiem,ze prawie zawsze opinie na temat lekarzy są podzielone-dla jednego bedzie jakis super,dla drugiego wrecz przeciwnie.A chocby byl super,to pomoze lub nie-rosyjska ruletka.Ja miałam powazna chorobe skóry-jeden przepisał mi specyfiki,po których pogorszyło mi się bardzo.Drugi pomógł,ale nie do konca i dalej probuje na wlasna ręke.

Gość gość
Właśnie slonce pomogło mi i to nawet bardzo bo po tamtych wakacjach juz nie mam takiego strasznego trądziku. A u dermatologa bylam kiedys, powiedział ze mam smarować mascia cynkowa. I to tyle. I na początku ta maść działała ale teraz nie bardzo. Chociaż uważam ze ta maść cynkowa to nie był dobry pomysl bo wole zapobiegać niż leczyć, co z tego ze wyleczę jak za tydzień wyjdzie mi to samo. A tabletek chyba nie chce brać, bo lekarz mówił ze to ostatnie rozwiązanie ponieważ te tabletki mogą być grozne

Kremy na dzien matujace oraz na noc mormalizujace :) Bron boze Nivea, bo to jeden wielki syf, ktory jeszcze bardziej pogarsza stan cery. ja tez staram sie regularnie robic maseczki, bardzo lubie i widze super roznice po maskach z glinkami, ale ostatnio odeszlam od tego, zeby skory nie przyzwwyczajac i wybralam zelowa maske z bielendy, jelly mask pomaranczowa :) Swietnie matuje i reguluje wydzielane sebum. No i dodatkowo olejek pomaranczowy i witamina c delikatnie, ladnie rozjasnia naskorek dzieki czemu cera dostaje zastrzyk blasku.