Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JEANINE  skutki uboczne

JEANINE skutki uboczne

Polecane posty

Gość JEANINE  skutki uboczne

Hej, piszę ponieważ jestem zaniepokojona swoim stanem po rozpoczęciu kuracji hormonalnej tabletkami antykoncepcyjnymi JEANINE. Zaczęłam opakowanie i od pierwsze dnia, do dziś - czyli przez 12 dni (!) utrzymuje mi się miesiączka. Kontaktowałam się z ginekologiem, powiedział, że być może jest to wypadkowa mojej urody (obfite miesiączki) w połączeniu z braniem tego typu tabletek (zakrzepy). Stąd plamienie nie jest krwistoczerwone a raczej bordowe i trwa tak długo. Niemniej z dnia na dzień mam wrażenie jakbym słabła i gorzej znosiła kurację. Wiem, że to dopiero pierwsze opakowanie, które kończy mi się za tydzień, ale nie mogę odstawić JEANINE i wywołać okresu, bo to by oznaczało MIESIĘCZNY okres. Lekarz powiedział, że jak nic się nie zmieni do końca tygodnia mam przyjść do niego do gabinetu. Czy którakolwiek z Was miała podobne objawy uboczne? Co zrobiłyście w podobnym wypadku? Co polecił Wam ginekolog - suplementy na wzmocnienie/ odstawienie JEANINE?

Gość gość
Ja po 6 miesiecznej kuracji od grudnia mecze sie z zakrzepicą :( Czasem jest lepiej, ale bywają dni, że całą noge mam opuchnietą i nie moge zejsc z łóżka :( o zgięciu jej moge zapomniec. a przed miałam robione badania i wszystko w normie. teraz jestem przykuta do łóżka :(

Gość JEANINE skutki uboczne
"gość" zakrzepica a to o co ja pytam to podobno zupełnie inne tematy. Na samą zakrzepicę pomoże sport - polecam pobiegać 30min codziennie i pół lampki czerwonego wytrawnego wina przed snem, o ile nie masz problemu z wątrobą

Gość gość
ja po jasminie miałam już po kilku dinach rwący ból w udach mniej więcej w połowie uda. bardzo bolało. po odstawieniu jeszcze wiele miesięcy czułam to miejsce i zgrubienie na lewej nodze. nie wiem jak to by się skończyło gdybym dalej je brała. zaczęłam stosować taksyfoline z witamnią c na krążenie żeby nie nabawić sie zakrzepicy

Gość gość
bardzo źle czułam się po tych tabletkach, zresztą tak samo jak po innych. teraz szukam odpowiedniej metody niehormonalnej. Swoją drogą mozecie coś polecić?