Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmeczony 10 Latek

Polecane posty

Gość gość

Do Mam 10 Latkow- Moj syn bedzie mial w krotce 10 lat. Jest ogolnie energiczny, w ciagu roku szkolnego chodzi regularnie (1 raz w tyg. pol godziny) na basen i tak juz od 6 lat. W lato chodzi na bardziej intensywne plywanie, ten kurs jest 4x w tygodniu po godzinie i bierze go juz czwarty rok. I taki jest jego plan zajec caloroczny. Jak zobaczycie nie jest przepelniony zajeciami, pozatym szkola i czas na zabawe i odpoczynek jest. Tylko cos nowego zauwazylam. Syn od okolo 3 tygodni przychodzi do domu i potrzebuje wziac drzemke. Raz bylo az 2 godziny, innymi razami jest to 20 min. albo takie przerywane, wiec nie do konca spi, ale widze ze lezy i potrzebuje spokoju. Ostatnio mu tej energii troche spadlo. Ale jezeli pojdziemy na plac zabaw to sie bawi, a nie chodzi i siedzi gdzies tam obok. Mam nadzieje, ze mialyscie podobne sytuacje, bo jak pamietam nawet i rok temu po tych wszystkich pywaniach, jeszcze mial energie. Nie chce sobie za duzo przybijac do glowy.

Gość gość
idz z nim do neurologa

Gość gość
Zbadaj mu serduszko. Ja jako dziecko tak mialam i okazalo sie ze zastawka sie nie domyka plus peczek Hisa.

Gość gość
(autorka) zmaeczony 10 latek dodam tylko ze mieszkamy za granica, wiec on ma juz wakacje od 3 tyg i jego intensywny kurs plywania wlasnie zaczal sie 3 tyg. temu. Czyli rano przez godzine plywa a potem biega z dziecmi na bierzni nastepne pol godziny. Do biegania go nie zmuszam to jego wybor. Po prostu po jego zajeciach jedziemy po jego rodzenstwo, ktore bierze letni program z lekkoatletyka, wiec on po prostu do nich na ostanie pol godziny dolacza z wlasnego wyboru. Ale fakt faktem w domu zmeczony.

Gość gość
(autorka) zmaeczony 10 latek na serduszko nie narzeka, narzeka na plecy (mowi ze motylek plywacki jest trudnu, ale dobrze mu idzie), domyslam sie ze miesnie go bola, ale nie jestem pewna.

Gość gość
Najlepiej bedzie jak pójdziesz z nim do lekarza, mysle ze dobrze byłoby zrobic morfologię.

Gość gość
Zbadaj mu serduszko. Ja jako dziecko tak mialam i okazalo sie ze zastawka sie nie domyka plus peczek Hisa. x a mozna spytac, jak to sprawdzic? Tzn wyjdzie na zwykłym ekg ?

Gość gość
moja córka ma to samo - niedomykalność zastawek a jest wulkanem energii :) niedomykalność zastawki u nas wyszło podczas usg które robiła kardiolog dziecięca córkę często "bolało serce" choć wg lekarki były to nerwobóle od bardzo intensywnego życia :)

Gość gość
ale jak najbardziej polecam zbadać krew - szczególnie sprawdzić poziom cukru oraz mocz i kał - takie badania w sumie raz w roku powinno się robić

Gość gość
a i jeszcze zapomniałam, że niedomykalność zastawki daje szmer na sercu - przynajmniej u nas ale tylko jeden lekarz to wykrył, specjalista u którego leczyłyśmy się z powodu innej choroby zwykli pediatrzy - nigdy nic nie wykryli a nasz lekarz (ten specjalista) od razu mówił, że są szmery na sercu i trzeba iść zbadać to

Gość gość
Niedomykalnosc zastawki mozna sprawdzic na ukg. Do mam dzieci majacych ta wade. Prosze przebadac rowniez siebie i reszte rodziny, bo ta wada jest wada czesto genetyczna. Przy niedomykalnosci trzeba cwiczyc, ale nie mozna tego robic na sile, czyli jak to jest na treningach cwiczenia na chama. Jesli autorko dziecko ci spi, to zbadaj dziecko w kierunku cukrzycy

Gość gość
Przebadalas go przez rozpoczeciem zajec sportowych?

Gość gość
Wy jestescie jakies nienormalne.Wszedzie doszukujecie sie Bog wie jakich chorob.Chlopak jest ewidentnie przemeczony i potrzebuje odpoczac.Intensywnie trenuje i do tego intensywnie rosnie.Wszystko w temacie.Daj dziecku odpoczac a nie szukaj dziury w calym.

Gość gość
Zbadaj poziom cukru.